Ρύζι soubise
Ρύζι στον φούρνο με κρεμμύδι και γραβιέρα!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι της Julia Child και την τροποποίησα λίγο. Επίσης την δεύτερη φορά που την έφτιαξα πρόσθεσα και καπνιστή πάπρικα και νομίζω της ταίριαζε πολύ. Συστήνω να φτιάξετε την διπλή ποσότητα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε το ρύζι μέσα στο νερό που έχουμε διαλύσει τους κύβους για πέντε λεπτά ακριβώς.
-
2
Σουρώνουμε και ξεπλένουμε το ρύζι.
-
3
Σωτάρουμε τα ψιλοκομμέννα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα στο λιωμένο βούτυρο και προσθέτουμε το ρύζι.
-
4
Σκεπάζουμε στο ίδιο σκεύος αν μπαίνει στον φούρνο, αν όχι το βάζουμε σε σκεπασμένο σκεύος και το ψήνουμε στους 160 βαθμούς για μία ώρα.
-
5
Μόλις το βγάλουμε προσθέτουμε το τριμένο τυρί, την κρέμα γάλακτος και τα μπαχαρικά κατά βούληση και ψήνουμε γιά αλλά 15 λεπτά. Καλή σας όρεξη.
Σχόλια