Ρυζόγαλο 4
Εύκολο, γρήγορο ρυζόγαλο με πλούσια γεύση!
Λίγα μυστικά ακόμα
Και στο βράσιμο του ρυζιού αλλά και στο πήξιμο του ρυζόγαλου χρειάζεται συνεχόμενο ανακάτεμα γιατί μπορεί να μας κολλήσει.
https://www.youtube.com/watch?v=1bMBBHVhe0A
Υλικά
-
500 γραμ. γάλα εβαπορέ
-
500 γραμ. νερό
-
250 γραμ. ρύζι γλασσέ
-
6-7 κουτ. σούπας ζάχαρη
-
φλούδα λεμονιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνουμε το γάλα και λίγο πριν βράσει το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
-
2
Ταυτόχρονα σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι με λίγο νερό, ώσπου να γίνει πολύ μαλακό.
-
3
Βάζουμε ξανά το γάλα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ρύζι, τη ζάχαρη,τη φλούδα λεμονιού και λίγη κανέλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
-
4
Αδειάζουμε το ρυζόγαλο σε μπωλάκια και ρίχνουμε από πάνω κανέλα.
-
5
Ετοιμο!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια