Ρυζόγαλο «μαστιχωτό»
Μυρωδάτο ρυζόγαλο με γεύση μαστίχας Χίου!
Υλικά
-
1 κούπα ρύζι γλασέ
-
1 κούπα λευκή ζάχαρη
-
3 κούπες νερό
-
8 κούπες γάλα (φρέσκο)
-
4 κ.σ. κοφτές καλαμποκάλευρο
-
1 κ.σ. κοφτή σκόνη μαστίχας Χίου
-
1/2 κ.γ. αλάτι
-
κανέλα για πασπάλισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το νερό και το αλάτι σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
-
2
Όταν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
-
3
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
-
4
Εντωμεταξύ διαλύουμε το καλαμποκάλευρο και τη σκόνη μαστίχας σε μισή κούπα γάλα.
-
5
Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ρύζι. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 15λ περίπου.
-
6
Έπειτα ρίχνουμε το διαλυμένο στο γάλα καλαμποκάλευρο και βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου να πήξει ελαφρά το μείγμα.
-
7
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με κανέλα, αφού κρυώσει ελαφρώς
Σχόλια (2)