cibusi
cibusi @cook_8470600
Αθήνα,

Μυρωδάτο ρυζόγαλο με γεύση μαστίχας Χίου!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10-12
  1. 1 κούπα ρύζι γλασέ
  2. 1 κούπα λευκή ζάχαρη
  3. 3 κούπες νερό
  4. 8 κούπες γάλα (φρέσκο)
  5. 4 κ.σ. κοφτές καλαμποκάλευρο
  6. 1 κ.σ. κοφτή σκόνη μαστίχας Χίου
  7. 1/2 κ.γ. αλάτι
  8. κανέλα για πασπάλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε το νερό και το αλάτι σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.

  2. 2

    Όταν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.

  3. 3

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα μέχρι να απορροφηθεί το νερό.

  4. 4

    Εντωμεταξύ διαλύουμε το καλαμποκάλευρο και τη σκόνη μαστίχας σε μισή κούπα γάλα.

  5. 5

    Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ρύζι. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 15λ περίπου.

  6. 6

    Έπειτα ρίχνουμε το διαλυμένο στο γάλα καλαμποκάλευρο και βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου να πήξει ελαφρά το μείγμα.

  7. 7

    Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με κανέλα, αφού κρυώσει ελαφρώς

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

golfo
golfo @cook_8452627
ενα απλο ρυζογαλο με αρωμα και γευση μαστιχας ,για οποιους αρεσει η μαστιχα.\nεμενα προσωπικα μου αρεσει πολυ αλλα οχι σε μεγαλη ποσοτητα.\nευχαριστω

Από

cibusi
cibusi @cook_8470600
στις
Αθήνα,