κύρια φωτογραφία συνταγής Ρυζόγαλο carvi με μπισκότα
falco
falco @cook_8514639
,greece

Είναι μια παραλλαγή του γνωστού σε όλους μας γλυκίμσατος, που όμως γίνεται περισσότερο σπέσιαλ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μυστικό εδώ είναι τα μπισκότα και είναι αυτούσια δοκιμή από εμένα.Δοκιμάστε το και με άλλη γεύση!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 Μπολ
  1. 1 λίτρο γάλα
  2. 1 κούπα (του γαλλικού καφέ) ρύζι
  3. 2 ποτήρια νερό
  4. 2 κούπες (του γαλλικού καφέ) ζάχαρη
  5. 10 μπισκότα πτι μπερ
  6. κανέλα (για το τέλος)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα 2 ποτήρια νερού μαζί με το ρύζι και το αφήνουμε για 15 λεπτά να πάρει βράση. Εγώ το μάτι της κουζίνας το βάζω στη μέση.

  2. 2

    Συγχρόνως, σε ένα μικρό μπολάκι βάζουμε την βανίλια και λίγο από το γάλα που θα χρησιμοποιήσουμε, το ανακατεύουμε έως ότου διαλυθεί η βανίλια και να είναι το μείγμα όπως επιθυμούμε.

  3. 3

    Επίσης σπάμε τα 10 μπισκότα σε μικρά κομμάτια σε ένα άλλο μπολ.

  4. 4

    Μόλις πάρει βράση το ρύζι, ανακατεύουμε ακόμα για 5 λεπτά και προσθέτουμε το γάλα και την ζάχαρη και ανακατεύουμε ανά 3 λεπτό μη κολλήσει το ρύζι.

  5. 5

    Εφόσον περάσουν ακόμα 8 με 10 λεπτά και έχει πάρει βράση, χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας στο ελάχιστο που μπορούμε.

  6. 6

    Εκείνη την στιγμή βάζουμε το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει με το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε για περίπου 3 λεπτά.

  7. 7

    Σβήνουμε την κουζίνα τελείως.

  8. 8

    Παίρνουμε την μαγική μας κουτάλα και γεμίζουμε και τα 6 μπολ μέχρι την μέση.

  9. 9

    Πασπαλίζουμε τα μπισκότα μέσα στα 6 μπολ.

  10. 10

    Συνεχίζουμε και γεμίζουμε τα μπολ, συνεπώς έχουμε στην μέση τα μπισκότα.

  11. 11

    Πασπαλίζουμε και την κανέλα. Τα αφήνουμε 5 λεπτά πριν τα βάλουμε στο Ψυγείο

Αντιδράσεις

Από

falco
falco @cook_8514639
στις
,greece