κύρια φωτογραφία συνταγής Ρυζόγαλο με βανίλια
lia92
lia92 @cook_8482797

Αυτή την συνταγή την είχα βρει σ' ένα βιβλίο με Κοζανίτικες συνταγες από τότε την φτιάχνω τουλάχιστον μία φορά τον μήνα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Βγαίνουν περίπου 10 μπολάκια. Ευκολο γρήγορο και πεντανόστιμο!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 μπολάκια
  1. 6 κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου
  2. 1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι
  3. 6 ποτήρια νερού γάλα
  4. 3 και 1/2 ποτήρια νερό
  5. 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
  6. 1 φλιτζανάκι του καφέ κορν φλάουρ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σ' ένα μπολ βάζουμε το άνθος αραβοσίτου και το κορν φλάουρ και τ' ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε μέσα τα δύο ποτήρια νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.

  2. 2

    Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι με ενάμιση ποτήρι νερό να βράσει.

  3. 3

    Μόλις το ρύζι απορροφήσει όλο το νερό ρίχνουμε μέσα το γάλα.

  4. 4

     Όταν πάρει βράση το γάλα προσθέτουμε το μείγμα άνθος αραβοσίτου και κορν φλάουρ ανακατεύοντας γρήγορα. Η κρέμα μας πήζει γρήγορα.

  5. 5

    Προσθέτουμε και την ζάχαρη και βάζουμε σε μπολάκια.