Ρυζόγαλο με σοκολάτα
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή ήταν απ'την παιδική εκπομπή μαγειρικής "Το κουτάλι".
Υλικά
-
600 ml γάλα
-
60 γρ. ζάχαρη
-
30 γρ. νισεστέ
-
βανίλια
-
200 γρ. σοκολάτα γάλακτος
-
3 φύλλα ζελατίνης
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό.
-
2
Βράζουμε το ρύζι.
-
3
Διαλύουμε το νισεστέ με λίγο από το γάλα.
-
4
Βράζουμε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη.
-
5
Ρίχνουμε το βρασμένο ρύζι αφού το στραγγίσουμε και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.
-
6
Αποσύρουμε απ'τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη και τη βανίλια.
-
7
Ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε σε μπωλάκια.
-
8
Τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσουν.
-
9
Λιώνουμε τη σοκολάτα με λίγο γάλα.
-
10
Καλύπτουμε το ρυζόγαλο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια