forester
forester @cook_8496974
,

Αυτή η συνταγή είναι παλιούκαιρη, δηλαδή έρχεται από πολύ παλιά από την Κοζάνη. Δεν έχει μέσα κορν φλάουερ, έχει την αυθεντική γεύση του ρυζόγαλου. Είναι επίσης πολύ εύκολη συνταγή. Οι παλιοί Κοζανίτες αγαπούν το ρυζόγαλο, αλλά εκεί που είναι must είναι την ημέρα της πρωτομαγιάς. Αυτή, λοιπόν, είναι η συνταγή!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το ρύζι κάνει τη διαφορά εδώ! Βάζουμε για σούπες ή για γεμιστά, γιατί αυτά ειναι που λαπαδιάζουν και πήζει το ρυζόγαλο εν τέλει. Δεν θέλουμε άλλωστε το ρύζι να έχει την υφή πιλαφιού.
Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε μέσα μαζί με τη ζάχαρη και 1-2 βανίλιες.
Τις περισσότερες φορές το κάνω με γάλα light, απλά θέλει λίγο περισσότερο ανακάτεμα στο τέλος.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
6-7 μπολακια
  1. 1 λίτρο γάλα
  2. 1 ποτήρι νερό
  3. 1 φλυτζάνι ρύζι γλασέ
  4. 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  5. προαιρετικά1-2 βανίλιες

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προετοιμάζετε το ρύζι, δηλαδή το βρέχετε σε ένα στραγγιστήρι και με το χέρι το "σπάτε", ουσιαστικά δηλαδή του βγάζετε το άμυλο, επεμβαίνετε στη φλούδα (δε θα σπάσει δηλαδή το ρύζι πχ. στα δυο)

  2. 2

    Βάζετε το γάλα να ζεσταθεί λίγο μαζί με το νερό, έτσι δε θα σας φουσκώσει.

  3. 3

    Μόλις ζεσταθεί, βάζετε μέσα το ρύζι να βράσει. Ο χρόνος βρασμού ποικίλει με το ρύζι, είναι κοντά πάντως στο 20' και η ένταση του ματιού της κουζίνας είναι κάπου στη μεσαία σκάλα.

  4. 4

    Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο, προσθέτουμε τη ζάχαρη. Σε αυτό το σημείο δεν αφήνουμε καθόλου την κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει. Μην περιμένετε να πήξει τελείως οσο είναι ζεστό, ειδικά πάνω στη φωτιά. Θα γίνει πηχτό μόλις κρυώσει.

  5. 5

    Το αποσύρουμε απο τη φωτιά και το μοιράζουμε σε μπολ. Το κανελώνουμε.

  6. 6

    Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο αρκεί να το σκεπασουμε με καπάκι ή με μεμβράνη.

Αντιδράσεις

Σχόλια (19)

marianikhta@gmail
marianikhta@gmail @cook_9854538
Καλημερα!!!!! Το γαλα ειναι φρεσκο ή εβαπορε;

Από

forester
forester @cook_8496974
στις
,