Ρυζόγαλο το γαλατένιο!
Το ρυζόγαλο είναι ένα γλύκισμα που αρέσει σε μικρούς αλλά και σε μεγάλους! Μπορεί να φαγωθεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας συνοδευόμενο από κανέλα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Πρέπει να είμαστε συνέχεια πάνω από το μείγμα γιατί αρπάζει εύκολα. Αν δείτε πως το γάλα φουσκώνει χαμηλώνουμε τη φωτιά!
Υλικά
-
1 κούπα κίτρινο ρύζι
-
750 ml γάλα
-
1 πρέζα αλάτι
-
1 1/2 κούπα ζάχαρη
-
3 βανίλιες
-
1/2 κούπα κόρν φλάουρ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αρχικά βράζω το κίτρινο ρύζι σε μια κατσαρόλα μέχρι να ρουφήξει όλο το νερό. Το στραγγίζω καλά.
-
2
Στη συνέχεια στην κατσαρόλα ρίχνω το γάλα, το ρύζι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και τέλος το κορν φλάουρ.
-
3
Ανακατεύω συνέχεια μέχρι να πήξει το μείγμα μου και αν χρειαστεί προσθέτω κι άλλο κορν φλάουρ.
-
4
Μόλις πήξει σερβίρω σε μπολάκια και αφήνω στην άκρη να κρυώσει.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια