κύρια φωτογραφία συνταγής Ρυζογαλόπιτα

Ρυζογαλόπιτα

6 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
ΣΤΕΛΙΤΣΑ
ΣΤΕΛΙΤΣΑ @cook_8453343
,ΕΛΛΑΔΑ

Είναι μια εύκολη συνταγή ρυζογαλόπιτας , επειδη εψαξα και δεν την βρήκα ρωτησα γυναικες μεγαλύτερης πείρας και οριστε...για παιδια και για μεγάλους!!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλό είναι να υπάρχει λίγο ζουμάκι στη γέμιση γιατί μέσα στο φούρνο θα χρειαστεί!!Και κάτι άλλο, οι πολύ μερακλήδες χρησιμοποιούν ζωικό βούτυρο αντί για μαργαρίνη...όπως προτιμάτε!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
6-7 άτομα
  1. φύλλο Για το
  2. 700 γρ αλευρι (κατα προτιμηση το μαννα)
  3. 0.5 και λιγο παραπανω φλυτζάνι ελαιόλαδο
  4. 2 κουταλιές της σουπας ξύδι
  5. λίγο αλάτι
  6. χλιαρό νερό (όσο παίρνει)
  7. Για τη γέμιση
  8. 2 ποτήρια νερό
  9. 1 ποτήρι γάλα φρέσκο
  10. 1 ποτήρι ρύζι καρολίνα
  11. λίγη κανέλα
  12. 3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
  13. 1 ποτήρι ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ετοιμάζουμε το φύλλο μας. Βάζουμε σ ένα μπολ το αλεύρι, ανοίγουμε μια τρυπούλα και βάζουμε το λαδάκι μας, το ξύδι, το αλάτι και σιγά σιγά το νεράκι μεχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από τα χέρια μας.

  2. 2

    Σκεπάζουμε με μια μευράνη και βαζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

  3. 3

    Για τη γέμιση, βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό να βράσει και προσθέτουμε το (καλά πλυμένο) ρύζάκι μας.

  4. 4

    Το ανακατεύουμε συνεχώς και μόλις κάνει να πιει το νερό ρίχνουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

  5. 5

    Στη συνέχεια βάζουμε το γάλα και ανακατεύουμε.

  6. 6

    Μόλις αρχίσει λίγο λίγο και χυλώνει το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τη κανέλα και ανακατεύουμε.

  7. 7

    Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά κι αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

  8. 8

    Ρίχνουμε τα αυγά μας κι ανακατεύουμε.

  9. 9

    Μόλις ανοίξουμε το ένα μας φύλλο, ρίχνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το άλλο.

  10. 10

    Την αλείφουμε με λαδάκι και πασπαλίζουμε με λίγο νερό.

  11. 11

    Ψήνουμε στους 180 αέρα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

ΣΤΕΛΙΤΣΑ
ΣΤΕΛΙΤΣΑ @cook_8453343
στις
,ΕΛΛΑΔΑ