Ρυζογαλόπιτα
Είναι μια εύκολη συνταγή ρυζογαλόπιτας , επειδη εψαξα και δεν την βρήκα ρωτησα γυναικες μεγαλύτερης πείρας και οριστε...για παιδια και για μεγάλους!!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλό είναι να υπάρχει λίγο ζουμάκι στη γέμιση γιατί μέσα στο φούρνο θα χρειαστεί!!Και κάτι άλλο, οι πολύ μερακλήδες χρησιμοποιούν ζωικό βούτυρο αντί για μαργαρίνη...όπως προτιμάτε!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζουμε το φύλλο μας. Βάζουμε σ ένα μπολ το αλεύρι, ανοίγουμε μια τρυπούλα και βάζουμε το λαδάκι μας, το ξύδι, το αλάτι και σιγά σιγά το νεράκι μεχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από τα χέρια μας.
-
2
Σκεπάζουμε με μια μευράνη και βαζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
-
3
Για τη γέμιση, βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό να βράσει και προσθέτουμε το (καλά πλυμένο) ρύζάκι μας.
-
4
Το ανακατεύουμε συνεχώς και μόλις κάνει να πιει το νερό ρίχνουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
-
5
Στη συνέχεια βάζουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
-
6
Μόλις αρχίσει λίγο λίγο και χυλώνει το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τη κανέλα και ανακατεύουμε.
-
7
Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά κι αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
-
8
Ρίχνουμε τα αυγά μας κι ανακατεύουμε.
-
9
Μόλις ανοίξουμε το ένα μας φύλλο, ρίχνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το άλλο.
-
10
Την αλείφουμε με λαδάκι και πασπαλίζουμε με λίγο νερό.
-
11
Ψήνουμε στους 180 αέρα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια