Ρυζομπαλίτσες γεμιστές με μοτσαρέλλα
Πρωτότυπη και εύκολη!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή τη βρήκα σε ένθετο του TV Ζαπινγκ.
Υλικά
-
250 γρ. ρύζι για ριζότο
-
1/2 κ.σ βασιλικό ψιλοκομμένο
-
1/2 κ.σ μαϊντανό
-
1 χούφτα αρακά κατεψ.
-
λίγο αλάτι
-
1 κούπα μοτσαρέλλα κομμένη σε μικρά κυβάκια
-
1/2 κούπα αλεύρι
-
1 αβγό χτυπημένο
-
1 κούπα τρίμματα ψωμιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τον αρακά και το αλάτι, ανακατεύουμε και βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για να σφίξει.
-
2
Φτιάχνουμε μπαλάκια με το ριζότο (γύρω στα 12-15 γίνονται), βάζουμε ένα κομματάκι μοτσαρέλλα και το ξαναπλάθουμε σε μπαλάκι.
-
3
Τα περνάμε από το αλεύρι, το αβγό, από τα τρίμματα και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμμένο με λαδόκολλα, αλείφοντας τα με λίγο ελαιόλαδο.
-
4
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1/2 ώρα περίπου.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια