Ριζότο με γαρίδες (κατεψυγμένες)
Ριζότο με γαρίδες και κόκκινη πιπεριά, με άρωμα εσπεριδοειδών.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, βάζω τη μια κουταλιά μαργαρίνη να λιώσει. Προσθέτω τις γαρίδες και τις αφήνω μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.
-
2
Βγάζω τις γαρίδες σε ένα πιατάκι, και βάζω στο κατσαρολάκι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Μόλις γίνει διάφανο, προσθέτω το ψιλοκομμένο σκόρδο και την πιπεριά σε καρέ.
-
3
Αφήνω να μαραθούν και προσθέτω το ρύζι και τα ξύσματα. Πριν γίνει διάφανο, σβήνω με το τσίπουρο και προσθέτω τους χυμούς, το νερό και το αλατοπίπερο.
-
4
Όταν κοντεύει να γίνει το ρύζι, προσθέτω τις γαρίδες, 1 κουταλιά μαργαρίνη ακόμη, το δυόσμο και ανακατεύω ελαφρά. Αφήνω για 5 λεπτάκια ακόμη, ίσα να δέσουν οι γεύσεις και σερβίρω με τριμμένο τυράκι.
Σχόλια