Strata Al.
Strata Al. @strata
Xánthi, Greece

Ριζότο με γαρίδες και κόκκινη πιπεριά, με άρωμα εσπεριδοειδών.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
2 άτομα
  1. 250 γρ. γαρίδες μικρές
  2. 2 κούπες ρύζι
  3. 1/2 σκελίδα σκόρδο
  4. 1 πορτοκάλι (χυμός και ξύσμα)
  5. 1/2 λεμόνι (χυμός και ξύσμα)
  6. 1 σφηνάκι τσίπουρο
  7. 2 κούπες νερό
  8. αλατοπίπερο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, βάζω τη μια κουταλιά μαργαρίνη να λιώσει.  Προσθέτω τις γαρίδες και τις αφήνω μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.

  2. 2

    Βγάζω τις γαρίδες σε ένα πιατάκι, και βάζω στο κατσαρολάκι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.  Μόλις γίνει διάφανο, προσθέτω το ψιλοκομμένο σκόρδο και την πιπεριά σε καρέ.

  3. 3

    Αφήνω να μαραθούν και προσθέτω το ρύζι και τα ξύσματα.  Πριν γίνει διάφανο, σβήνω με το τσίπουρο και προσθέτω τους χυμούς, το νερό και το αλατοπίπερο.

  4. 4

    Όταν κοντεύει να γίνει το ρύζι, προσθέτω τις γαρίδες, 1 κουταλιά μαργαρίνη ακόμη, το δυόσμο και ανακατεύω ελαφρά.  Αφήνω για 5 λεπτάκια ακόμη, ίσα να δέσουν οι γεύσεις και σερβίρω με τριμμένο τυράκι.

Αντιδράσεις

Σχόλια

djk219
djk219 @cook_8517789
Ωραία συνταγή , γίνετα ι & με όλες τις γαρίδες μέχρι μεσαίο μεγεθος , δυο παρατηρησούλες , πρώτα : ότι γαρίδα και να είναι θέλει βρασιμο 2΄-3΄ σε χλιαρο νερό πριν την χρήση της ,και λίγο παραπάνω τσίπουρο η ούζο δεν κάνει κακό..!!!!

Από

Strata Al.
Strata Al. @strata
στις
Xánthi, Greece