marytsilo
marytsilo @marytsilo
,ΕΛΛΑΔΑ

Τέλειο καλοκαιρινό φαγητό που μπορεί να γίνει όσο πικάντικο το προτιμάτε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλό θα ήταν να μην αφαιρέσετε τα κεφάλια γιατί εκεί βρίσκεται όλη η νοστιμιά. Μπορείτε να βάλετε όσο τσίλι θέλετε ή να το παραλείψετε αν δεν σας αρέσουν τα καυτερά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
  1. 1/2 κιλό γαρίδες
  2. 1 κρεμμύδι ξερό,ψιλοκομμένο
  3. 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  4. 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  5. 1 σκελίδα σκόρδο
  6. 1/2 ποτηράκι κρασί
  7. πολτό ντομάτας ή φρέσκια ντομάτα τριμμένη
  8. αλάτι, πιπέρι
  9. πάπρικα και τσίλι
  10. ρύζι κίτρινο για πιλάφι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αφού έχουμε καθαρίσει τις γαρίδες από το κέλυφος και το έντεράκι τους,τις σοτάρουμε για 2-3 λεπτά σε ένα βαθύ τηγάνι.Σβήνουμε με κρασί και περιμένουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ.

  2. 2

    Αφαιρούμε τις γαρίδες για να μην παραμαγειρευτούν και προσθέτουμε το κρεμμύδι με την πιπεριά και το σκόρδο.Μόλις μαραθούν προσθέτουμε τη ντομάτα και όλα τα καρυκεύματα.Αν θέλουμε μπορούμε να τη βάλουμε ολόκληρη τη σκελίδα του σκόρδου και να την αφαιρέσουμε πριν ρίξουμε τη ντομάτα.

  3. 3

    Βράζουμε το ρύζι,το σουρώνουμε,το ξεπλένουμε καλά και προσθέτουμε αλάτι.Το ρίχνουμε στη σάλτσα και ανακατεύουμε πολύ καλά.

  4. 4

    Προσθέτουμε και τις γαρίδες κι ανακατεύουμε ελαφρά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

panost3
panost3 @cook_8524144
το μόνο σίγουρο είναι πως αυτή η συνταγή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΙΖΟΤΟ!!!! Μπορούμε πολύ απλά να την ονομάσουμε πιλάφι, ρίζι με γαρίδες ή τέλος παντων οτιδήποτε περιλαμβάνει απλά βρασμένο ρίζι... Το ριζότο έχει συγκεκρίμενη τεχνική που ουδεμία σχέση έχει με αυτήν εδώ!

Από

marytsilo
marytsilo @marytsilo
στις
,ΕΛΛΑΔΑ