Ριζότο με γέμιση κοτόπουλου και μανιτάρια
Ριζότο με γέμιση από κοτόπουλο, μανιτάρια και χρωματιστές πιπεριές.
Λίγα μυστικά ακόμα
Στο ριζότο δεν θα βάζουμε ποτέ αλάτι κατά την διάρκεια που το ψήνουμε διότι οι κύβοι είναι από μόνοι τους αλμυροί. Στο τέλος αν δείτε ότι χρειάζεται, αν και δεν το νομίζω...προσθέστε λίγο.
Υλικά
-
Για τη γέμιση από κοτόπουλο
-
1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο
-
1 κονσέρβα μανιτάρια
-
1 κίτρινι πιπεριά
-
1 πορτοκαλί πιπεριά
-
1 κρεμμύδι
-
4-5 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
-
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
ρίγανη
-
λίγο ελαιόλαδο
-
Για το ριζότο
-
500 γρ. ρύζι τύπου Αμερικής
-
400 ml κρέμα γάλακτος
-
1/2 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί (προαιρετικό)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε το φιλέτο κοτόπουλου που έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια και το τσιγαρίζουμε.
-
2
Αφού το τσιγαρίσουμε, ρίχνουμε τις πιπεριές που έχουμε πλύνει και κόψει σε ροδέλες και το αφήνουμε να πάρει μια δυο βράσεις.
-
3
Ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
-
4
Κατόπιν, ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και το ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 35 με 40 λεπτά.
-
5
Σε ένα κατσαρολάκι έχουμε διαλύσει ήδη τους κύβους κοτόπουλου για να ετοιμάσουμε το ριζότο.
-
6
Σε μία ανάβαθη κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι, αφού το έχουμε ξεπλύνει πρώτα λίγο, και ρίχνουμε με την κουτάλα της σούπας μια κουταλιά από το ζωμό που έχουμε λιώσει και ψήνουμε σε μέτρια.
-
7
Όταν αρχίζει να βράζει ανακατεύουμε συνέχεια για να μην μας κολλήσει. Όταν πιεί το ζωμό που ρίξαμε, ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Ρίχνουμε μια μια κουταλιά από το ζωμό μέχρι περίπου να ψηθεί το ρύζι.
-
8
Όταν δούμε ότι κοντέβει να ψηθεί, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει και αποσύρουμε από τη φωτιά.
-
9
Βάζουμε σε ένα πιάτο το ρύζι και ρίχνουμε από πάνω την γέμιση από κοτόπουλο και μανιτάρια. Απλά τέλειο!!! Καλή μας όρεξη...
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια