Ριζότο με καλαμαράκια, πιπεριές και άνιθο
Φρέσκα καλαμαράκια με πολύχρωμες πιπεριές και άνιθο! Πολύ γρήγορο, νόστιμο και εύκολο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα καλαμαράκια με σουπιά και τον άνιθο με μάραθο! Εγώ βάζω, για ευκολία, ρύζι νυχάκι, αλλά το έχω δοκιμάσει και με 1/2 καρολίνα και 1/2 μπασμάτι και ήταν καλό!Όταν θα βάλετε το νερό για το ρύζι, θα υπολογίσετε για το 3-1 και τα υγρά που θα υπάρχουν ήδη στην κατσαρόλα, δηλ. μπορεί να χρειαστούν δυόμισι κούπες νερό, όχι τρεις.
Υλικά
-
4 φρεσκα καλαμαράκια
-
πιπεριές πράσινες, κόκκινες, πορτοκαλί και κίτρινες
-
1 ποτήρι λευκό κρασί
-
άνιθο
-
φρέσκα κρεμμυδάκια
-
1 μεγάλη κούπα ρύζι νυχάκι
-
λίγο ελαιόλαδο
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε και τεμαχίζουμε σε ροδέλες τα καλαμαράκια.
-
2
Τεμαχίζουμε σε ροδέλες τις πιπεριές.
-
3
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο λάδι, σωτάρουμε τα καλαμαράκια με τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
-
4
Προσθέτουμε λίγο νεράκι, τον άνιθο και το αλατοπίπερο και αφηνουμε να βράσουν.
-
5
Μόλις μαλακώσουν τα καλαμαράκια, προσθέτουμε ανάλογο νερό για το ρύζι (3 μέρη νερό-1 μέρος ρύζι) και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι.
-
6
Μόλις βράσει το ρύζι και πιει το νεράκι του....έτοιμο!
Σχόλια (14)