Ρυζότο με κολοκυθάκια και σαφράν
Λίγα μυστικά ακόμα
Το τυρί του τοστ μπορείτε να το βάζετε σε κάθε είδους ρυζότο, βοηθάει στο χύλωμα. Είναι ένα κόλπο που μου έμαθε ο σύζυγος (δική του η συνταγή) που είναι ιταλοσπουδαγμένος!Ο λόγος που τσιγαρίζουμε πρώτα τα κολοκυθάκια και μετά το κρεμμύδι είναι για να μην καεί το κρεμμύδι, καθώς τα κολοκυθάκια θέλουν αρκετή ώρα για να γίνουν. Κάντε τη συνταγή ασφαλή προς τη γλουτένη ελέγχοντας το ρύζι καί χρησιμοποιώντας ασφαλή παρμεζάνα και τυρί του τόστ.
Υλικά
-
Λίγο σαφράν σε σκόνη
-
3 φλιτζάνια ρύζι αρμπόριο ή καρολίνα
-
2 φέτες τυρί του τοστ
-
1 φλυτζάνι παρμεζάνα
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
αλάτι, πιπέρι
-
1 ποτηράκι λευκό κρασί
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια μικρή κατσαρολίτσα, ζεσταίνετε νερό και διαλύετε μέσα τη σκόνη σαφράν ώστε να πάρει ένα ωραίο κοκκινο-κίτρινο χρώμα. Μην φέρετε το νερό σε σημείο βρασμού, απλώς διατηρήστε το ζεστό.
-
2
Σε μεγάλη κατσαρόλα, τσιγαρίζετε τα κολοκυθάκια που έχετε προηγουμένως κόψει σε λεπτές φέτες χωρίς να τα καθαρίσετε (εννοείται, κόβετε το πάνω και το κάτω μέρος) ανακατεύοντας διαρκώς. Όταν μαλακώσουν, προσθέτετε το κρεμμύδι και τσιγαρίζετε για 3 λεπτά ακόμα. Προσθέτετε το ρύζι και το τσιγαρίζετε και αυτό μέχρι να αλλάξει χρώμα. Σβήνετε με το κρασί και περιμένετε λίγο για να το "πιει". Στη συνέχεια, προχωράτε στο κανονικό μαγείρεμα του ρυζότου δηλαδή, βάζετε στο ρύζι λίγο λίγο το νερό με το διαλυμένο σαφράν, ανακατεύετε μέχρι να το πιει το ρύζι και συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι. Αυτή η διαδικασία κρατάει γύρω στα 20 λεπτά, φυσικά μπορείτε να δοκιμάζετε το ρύζι για να δείτε αν είναι έτοιμο.
-
3
Όταν το ρύζι χυλώσει, προσθέτετε το τυρί του τοστ και την παρμεζάνα. Ανακατέυετε μέχρι να λιώσουν και είστε έτοιμοι!
Σχόλια (6)
Και πολύ καλό το κόλπο με το τυρί του τοστ... Μια διευκρίνηση θα ήθελα, το τυρί, φαντάζομαι, το κόβεις σε μικρά κομμάτια όταν το προσθέτεις στο ρύζι ώστε να είναι πιο εύκολο να λιώσει, και όχι ολόκληρο;;