κύρια φωτογραφία συνταγής Ριζότο με κους-κους και φακές

Ριζότο με κους-κους και φακές

15 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
γατούλης
γατούλης @cook_8477164
ΑΘΗΝΑ,ΕΛΛΑΔΑ

Είναι ένα πεντανόστιμο ριζότο δικιάς μου έμπνευσης, όντας επηρρεασμένη από ένα τούρκικο φαγητό που απόλαυσα στην Κωνσταντινούπολη!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 1 φλιτζάνι ρύζι
  2. 1/2 φλιτζάνι κους-κους (το ψιλό που έχει μέγεθος όσο το κεφάλι μίας καρφίτσας, θα το βρείτε σε ράφια με διεθνή προϊόντα)
  3. 3-4 κουταλιές της σούπας βρασμένες φακές
  4. λίγο αλάτι-πιπέρι
  5. 1 κρεμμύδι ξερό
  6. λίγο κρεμμύδι χλωρό
  7. 1 κόκκινη πιπεριά
  8. λίγο κόκκινο γλυκό πιπέρι
  9. 3 σφηνάκια κόκκινο ημίγλυκο κρασί
  10. 1 ντοματοπελτίνο
  11. 1/2 πρέζα μπούκοβο
  12. σκόρδο (ανάλογα με το πόσο σκορδάτο θέλετε να είναι)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αρχικά βράζουμε τις φακές μόνο με νερό και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.

  2. 2

    Σοτάρουμε το κρεμμύδι ξερό και χλωρό και όταν ξανθίνει ρίχνουμε το ρύζι για να καβουρδιστεί.

  3. 3

    Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να πάρει μία βράση.

  4. 4

    Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε.

  5. 5

    Ύστερα προσθέτουμε το ντοματοπελτίνο και 2 φλιτζάνια νερό.

  6. 6

    Κόβουμε σε κυβάκια την κόκκινη πιπεριά και την ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

  7. 7

    Προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι, κόκκινο πιπέρι και μπούκοβο.

  8. 8

    Όταν δούμε ότι το ρύζι έχει μαλακώσει προσθέτουμε το κους-κους και 1-2 φλιτζάνια νερό (το κους-κους τραβάει νερό και μαλακώνει,να υπάρχει τόσο νερό όσο να συνεχίσει να βράζει το ρύζι χωρίς να καεί το φαγητό)

  9. 9

    Όταν γίνει το ρύζι προσθέτουμε τις φακές και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

γατούλης
γατούλης @cook_8477164
στις
ΑΘΗΝΑ,ΕΛΛΑΔΑ

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα