Ριζότο με κους-κους και φακές
Είναι ένα πεντανόστιμο ριζότο δικιάς μου έμπνευσης, όντας επηρρεασμένη από ένα τούρκικο φαγητό που απόλαυσα στην Κωνσταντινούπολη!
Υλικά
-
1 φλιτζάνι ρύζι
-
1/2 φλιτζάνι κους-κους (το ψιλό που έχει μέγεθος όσο το κεφάλι μίας καρφίτσας, θα το βρείτε σε ράφια με διεθνή προϊόντα)
-
3-4 κουταλιές της σούπας βρασμένες φακές
-
λίγο αλάτι-πιπέρι
-
1 κρεμμύδι ξερό
-
λίγο κρεμμύδι χλωρό
-
1 κόκκινη πιπεριά
-
λίγο κόκκινο γλυκό πιπέρι
-
3 σφηνάκια κόκκινο ημίγλυκο κρασί
-
1 ντοματοπελτίνο
-
1/2 πρέζα μπούκοβο
-
σκόρδο (ανάλογα με το πόσο σκορδάτο θέλετε να είναι)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αρχικά βράζουμε τις φακές μόνο με νερό και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
-
2
Σοτάρουμε το κρεμμύδι ξερό και χλωρό και όταν ξανθίνει ρίχνουμε το ρύζι για να καβουρδιστεί.
-
3
Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να πάρει μία βράση.
-
4
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε.
-
5
Ύστερα προσθέτουμε το ντοματοπελτίνο και 2 φλιτζάνια νερό.
-
6
Κόβουμε σε κυβάκια την κόκκινη πιπεριά και την ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
-
7
Προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι, κόκκινο πιπέρι και μπούκοβο.
-
8
Όταν δούμε ότι το ρύζι έχει μαλακώσει προσθέτουμε το κους-κους και 1-2 φλιτζάνια νερό (το κους-κους τραβάει νερό και μαλακώνει,να υπάρχει τόσο νερό όσο να συνεχίσει να βράζει το ρύζι χωρίς να καεί το φαγητό)
-
9
Όταν γίνει το ρύζι προσθέτουμε τις φακές και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια