Ριζότο με μανιτάρια
Ένα ελαφρύ και υγιεινό ριζότο, γρήγρο στην παρασκευή και νόστιμο στην γεύση!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα λαχανικά όπως πιπεριές ή ακόμα και κοτόπουλο ή μπέικον σε κύβους.
Υλικά
-
1 φλιτζάνι ρύζι
-
1 μεγάλο μανιτάρι (portobello)
-
2-3 μανιτάρια (oyster)
-
1 μέτριο κρεμμύδι
-
1 μικρό κολοκύθι τριμμένο
-
1/2 ποτήρι λάδι για τσιγάρισμα, περίπου
-
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
-
1/2 ποτήρι κρέμα γάλακτος
-
παρμεζάνα τριμμένη
-
αλάτι - πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε στο λάδι μαζί με το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το υγρό (4-5 λεπτά).
-
2
Προσθέτουμε το ρύζι και τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας καλά. Προσθέτουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό και το κολοκύθι + αλάτι/πιπέρι/άνηθο και αφήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να 'πιει' το νερό.
-
3
Σβήνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια πετσέτα τη κατσαρόλα βάζοντας από πάνω και το καπάκι.
-
4
Μετά από 5 λεπτά περίπου ανοίγουμε το καπάκι, αφαιρούμε τη πετσέτα, προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε λίγο.
-
5
Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.
Σχόλια
ετούτη εδώ τη δοκίμασα για το κολοκυθάκι της. Το γλύκανε το πιάτο και μου άρεσε.
αλλά και εγώ του προσέθεσα και λίγες πιπεριές φλωρίνης, τηγανισμένες για ένα δεκάλεπτο (παρέα με τα μανιτάρια)
Ευχαριστώ!