κύρια φωτογραφία συνταγής Ριζότο με μύδια και κρόκο κοζάνης (Σαφράν)

Ριζότο με μύδια και κρόκο κοζάνης (Σαφράν)

17 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Spiros Trikas
Spiros Trikas @cook_8472618
,

Αξίζει να το δοκιμάσετε)

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε στο τέλος να βάλουμε λίγη κρέμα γάλακτος αλλά εμένα προσωπικά μου φαίνεται βαρύ...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2-3 άτομα
  1. 8-10 μύδια
  2. 3 κούπες ρύζι αρμπόριο
  3. 9 κούπες ζωμό ψαριού (ή νερό)
  4. Λίγο σαφράν (κατά προτίμηση)
  5. 1 σφηνάκι κονιάκ
  6. λίγο βούτυρο
  7. αλάτι, πιπέρι
  8. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σωτάρουμε στο βούτυρο τα μύδια σε δυνατή φωτιά και φλαμπάρουμε με κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί!

  2. 2

    Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας για 20 δευτερόλεπτα για να ανοίξουν τα μύδια και έπειτα τα αφαιρούμε απο την κατσαρόλα.

  3. 3

    Στο ίδιο σκεύος ρίχνω και σωτάρω το κρεμμύδι και το ρύζι και προσθέτω σιγά σιγά τον ζωμό σταδιακά προκαλώντας πολλά μικρά reduction (δηλαδή πολλούς βρασμούς)

  4. 4

    Δοκιμάζουμε συνέχεια το ρύζι να μην παραβράσει και λίγο πριν είναι έτοιμο προσθέτω να μύδια και το σαφράν και μαγειρεύω σε χαμηλή φωτία για 3 λεπτά ακόμη!

  5. 5

    Σερβίρω αμέσως...Καλή σας όρεξη!!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Spiros Trikas
Spiros Trikas @cook_8472618
στις
,