Ριζότο με μύδια και κρόκο κοζάνης (Σαφράν)
Αξίζει να το δοκιμάσετε)
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε στο τέλος να βάλουμε λίγη κρέμα γάλακτος αλλά εμένα προσωπικά μου φαίνεται βαρύ...
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σωτάρουμε στο βούτυρο τα μύδια σε δυνατή φωτιά και φλαμπάρουμε με κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί!
-
2
Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας για 20 δευτερόλεπτα για να ανοίξουν τα μύδια και έπειτα τα αφαιρούμε απο την κατσαρόλα.
-
3
Στο ίδιο σκεύος ρίχνω και σωτάρω το κρεμμύδι και το ρύζι και προσθέτω σιγά σιγά τον ζωμό σταδιακά προκαλώντας πολλά μικρά reduction (δηλαδή πολλούς βρασμούς)
-
4
Δοκιμάζουμε συνέχεια το ρύζι να μην παραβράσει και λίγο πριν είναι έτοιμο προσθέτω να μύδια και το σαφράν και μαγειρεύω σε χαμηλή φωτία για 3 λεπτά ακόμη!
-
5
Σερβίρω αμέσως...Καλή σας όρεξη!!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια