κύρια φωτογραφία συνταγής Ριζότο με μπαχαρικά και λαχανικά
skouikaki
skouikaki @cook_8453513
,Ελλαδα

Ευκολο και γευστικο. Το τρωμε και ως συνοδευτικο

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλη σας όρεξη

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
  1. 320 gr ρυζι (κατα προτιμηση basmati)
  2. 1 κουτ κάρυ
  3. 4 πρέζες σαφράν
  4. 1 κουτ ψιλοκομμένο άνιθο
  5. 2 κουτ λάδι
  6. ζωμό κύβου λαχανικών
  7. αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε τα κολοκυθάκια και το καρότο, κόβουμε τις άκρες τους και τα ξυνουμε.

  2. 2

    Κόβουμε τα λαχανικά σε κυβάκια και ψιλοκόβουμε το λευκό μέρος του πράσου.

  3. 3

    Σωτάρουμε το πράσο για 5 λεπτά με το λάδι και ρίχνουμε 200ml ζωμό λαχανικών ζεστό. Προσθέτουμε το καρότο, τα κολοκυθάκια και στην συνέχεια ριχνουμε το ρύζι.

  4. 4

    Ανακατευουμε μέχρι να βράσει, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε για 20min ρίχνοντας όποτε χρειάζεται ζεστό ζωμό.

  5. 5

    Όταν είναι έτοιμο το ρύζι ρίχνουμε σε ζωμό, το κάρυ και το σαφράν, το προσθέτουμε στο ρύζι και βαζουμε και τον άνιθο.

  6. 6

    Ανακατεύουμε και σερβίρουμε μετα απο 2min περίπου.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

lianaki
lianaki @lianaki
Πολύ νόστιμο ριζότο.\nΤα παιδιά μου ξετρελάθηκαν!\nΑυτό το κάρυ όπου μπει τελικά, κάνει θαύματα!!!

Από

skouikaki
skouikaki @cook_8453513
στις
,Ελλαδα