Ριζότο με σπανάκι και πορτοκάλι

Μαγειρεύτηκε 6 φορές
Sitronella
Sitronella @Sitronella
Τραχήλα

Οφείλω να ομολογήσω πως ο ggr και τα risotti του μου έχουν δώσει μεγάλη έμπνευση. Είχα δοκιμάσει το ριζότο με σπανάκι που ανέβασε και μετά αποφάσισα να το παραλλάξω. Τόσο που έγινε αγνώριστο βέβαια...

Το πορτοκάλι το βάζουμε να μείνει "ζωντανό", να μην ψηθεί. Μου αρέσει ιδιαίτερα όταν στην μπουκιά τρως πορτοκάλι και γεμίζει το στόμα με το γλυκό ζουμάκι του. Έχω δοκιμάσει να το κάνω και με μανταρίνια, έγινε εξίσου νόστιμο!Αυτός είναι ο τρόπος που βρήκα και τρώει όλη η οικογένεια με ευχαρίστηση σπανακόρυζο!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 λεπτά
4 άτομα
  1. 350 γρ καθαρισμένο σπανάκι
  2. λίγο ελαιόλαδο
  3. 500 γρ ρύζι για ριζότο
  4. 1/2 φλ. κρασί λευκό
  5. 1 1/2 λίτρο ζωμό (λαχανικών ή ό,τι έχετε)
  6. αλάτι, πιπέρι, τζίντζερ
  7. 3 κ.σ. βούτυρο
  8. 2-3 μικρά πορτοκάλια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένετε και καθαρίζετε πολύ καλά τα σπανάκια. Εγώ προσωπικά κόβω όλα τα κοτσάνια και αφήνω μόνο τα φυλλαράκια. Κόβετε τα σπανάκια, σε χοντρούλικα κομμάτια.

  2. 2

    Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το πράσο.

  3. 3

    Βάζετε το ζωμό να βράσει και τον κρατάτε διαρκώς καυτό.

  4. 4

    Καθαρίζετε τα πορτοκάλια, τα χωρίζετε σε φετούλες και κόβετε τις φέτες στα 3.

  5. 5

    Βάζετε λίγο λαδάκι σε βαθύ σκεύος και τσιγαρίζετε το πράσο και το κρεμμύδι.

  6. 6

    Μόλις μαραθούν, βάζετε το ρύζι και ανακατεύετε μέχρι να πιεί το λαδάκι όλο.

  7. 7

    Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να το πιεί και αυτό το ρύζι.

  8. 8

    Εγώ σε αυτή τη φάση έριξα αλάτι, πιπέρι και λίγο τζίντζερ. Μπορείτε να τα προσθέσετε σε όποιο στάδιο θέλετε.

  9. 9

    Αρχίζετε να προσθέτετε το ζωμό. Ρίχνετε 2-3 κουτάλες ζωμό, αφήνετε να τον πιεί και συνεχίζετε με αυτό τον τρόπο. Αν θέλετε παραπάνω πληροφορίες, ο ggr έχει γράψει ένα τέλειο άρθρο εδώ https://wordpress.com/post/cookpad-greece.blog/2912!

  10. 10

    Μετά από μια δυο φορές που βάλατε ζωμό, προσθέστε τα σπανάκια. Σιγά σιγά θα μαραθούν και θα μπορέσουν να ενσωματωθούν με το ρύζι. Όσο πιο φρέσκο και μαλακό είναι το σπανάκι μας, τόσο πιο αργά θα το προσθέσετε γιατί δε χρειάζεται και πολύ μαγείρεμα. Συνεχίστε να προσθέτετε ζωμό.

  11. 11

    Όταν δείτε πως το ρύζι έχει γίνει (έχει μαλακώσει, αλλά κρατάει λιγάκι στο δόντι), προσθέτετε το βούτυρο και μόλις λιώσει, προσθέτετε και την παρμεζάνα. Σβήνετε το μάτι και ανακατεύετε καλά.

  12. 12

    Τέλος, βάζετε τα κομματάκια το πορτοκάλι και ρίχνετε ένα ακόμα ανακάτεμα. Σερβίρετε αμέσως. Αν θέλετε, έτσι για τσαχπινιά, ρίχνετε και λίγο ξύσμα πορτοκάλι από πάνω στο σερβίρισμα!

Αντιδράσεις

Cooksnaps (6)

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Τραχήλα
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα