Ριζότο πολύχρωμο
Ένα πολύ νόστιμο και απλό ριζότο με λαχανικά
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή είναι καλύτερο να σβήσουμε το μάτι όσο έχει λίγο ακόμα νεράκι μέσα και να αφήσουμε να φουσκώσει μόνο του το ρύζι για να μην λασπώσει
Υλικά
-
1 ποτήρι του νερού ρύζι (10 λεπτών)
-
1/2 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο
-
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 σακκουλάκι σαλάτα καλαμποκιού
-
1 φακελάκι κρόκο Κοζάνης
-
1 ποτήρι λευκό κρασί
-
1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζουμε την σαλάτα καλαμποκιού και μόλις είναι έτοιμη την σουρώνουμε
-
2
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι μας να κάψει και μόλις είναι έτομο προσθέτουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί
-
3
Ανακατεύουμε καλά και μόλις πάρει λίγο χρώμα το κρεμμύδι προσθέτουμε το ρύζι για να πάρει και αυτό λίγο χρώμα
-
4
Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα μας τον κύβο, τον κρόκο, 3 ποτήρια ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα
-
5
Λίγο πριν πιεί όλο το νερό προσθέτουμε την σαλάτα καλαμποκιού
Σχόλια (6)