κύρια φωτογραφία συνταγής Ροδάκινα με ζαμπαλιόνε
ritahlias
ritahlias @cook_8465902
Βόρεια Προάστια,

Για αυτή την συνταγή θα χρειαστεί να κάνετε την κρέμα ζαμπαλιόνε της φίλης melissoula.Θα σας την έλεγα εδώ αλλά είναι ίδια ακριβώς και έχει προλάβει να την ανεβάσει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να βάλετε αχλάδια αντί για ροδάκινα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 άτομα
  1. 500 ml δυνατό λευκό κρασί.
  2. 100 γρμ ζάχαρη
  3. 1 ξυλάκι κανέλας
  4. 6 ροδάκινα ξεφλουδισμένα
  5. 125 ml κρύο νερό
  6. 1 δόση ζαμπαλιόνε
  7. 4 κουταλιές ψιλοκομμένα φιστίκια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζετε το κρασί την ζάχαρη την κανέλα και το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα για 5 λεπτά.

  2. 2

    Όταν η ζάχαρη διαλυθεί, βυθίζετε τα ροδάκινα και τα μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

  3. 3

    Τα βγάζετε απο την κατσαρόλα και τα αφήνετε να κρυώσουν.

  4. 4

    Συνεχίζετε να βράζετε το υγρό μέχρι να γίνει σιρόπι.

  5. 5

    Όταν κρυώσει το ρίχνετε σε μπολάκια ή κολονάτα ποτήρια μαζί με τα ροδάκινα και τα βάζετε στο ψυγείο. Μετά απο μισή ώρα ρίχνετε πάνω απο τα ροδάκινα την κρέμα ζαμπαλιόνε που έχετε ετοιμάσει και γαρνίρετε με τα φιστίκια.

Αντιδράσεις

Σχόλια

Ζουζουνελ
Ζουζουνελ @cook_8455179
Το γλυκο εχει πολυ εντονη τη μυρωδια του κρασιου στα ροδακινα στο τελος,επισης δεν μας διευκρινίζεις τα ροδακινα ολοκληρα η κομμένα στη μεση,με το φλουδι η καθαρισμενα,εγω τα εκοψα στη μεση και τα αφησα με το φλουδι το σιροπακι εμεινε πολυ λιγο μετα βιας εβαζα μια κουταλια σε καθε ποτηρι,τοσο λιγο βαζεις και εσυ;και στο τελος η κρεμα απο πανω ενω εγινε αφρατη και πολυ ομορφη μυριζει πολυ εντονα αυγο ενώ προσθεσα και βανιλια,γενικα μια αποτυχια μου εγινε :( Σε ευχαριστουμε παντως για την συνταγη, ισως να μην ειναι γλυκο για τα δικα μου γουστα!:)

Από

ritahlias
ritahlias @cook_8465902
στις
Βόρεια Προάστια,
Οταν ήμουν ανύπαντρη εφτιαχνα πράγματα για εμένα και τις φιλες μου...Τώρα ζώντας σε ένα σπίτι με έναν καλοφαγά σύζηγο & μια μπουμπου που τρελενεται για γλυκά...δημιουργώ πολλά περισσότερα πράγματα απο ότι συνήθιζα να φτιάχνω και πειραματίζομαι ακόμη περισσότερο στην κουζίνα μου.Οι πιο αυστηροί κριτές μου είναι ο άντρας μου και η κόρη μου και αν δεν τους ικανοποιήσω προσπαθώ μέχρι να τελειοποιήσω κάθε μου συνταγή για αυτούς πρώτα και μετά για τους άλλους.
Δες περισσότερα