Ροδακινόπιτα 2
Μια πολύ δροσερή και αρωματική καλοκαιρινή πίτα, που διατηρείται στο ψυγείο
Recipe by doratela
Υλικά
-
1 κεσεδάκι γιαούρτι 200 γρ.
-
1 κεσεδάκι μαργαρίνη 250 γρ.
-
1/2 κεσεδάκι ζάχαρη
-
1,5 κεσεδάκι σιμιγδάλι ψιλό
-
1/2 κεσεδάκι φιστίκια Αιγίνης ή αμύγδαλο ασπρισμένο και ψιλοτριμμένο
-
2 κ.γλ. μπέικιν πάουτερ
-
1 κ. γλ. σόδα
-
1 σφηνάκι λικέρ ή κονιάκ
-
0.5 κ. γλ. κανέλα
-
2 βανίλιες
-
5 αυγά (χώρια οι κρόκοι από τα ασπράδια, που θα χτυπηθούν σε ελαφριά μαρέγκα)
-
ξύσμα λεμονιού
-
4 σφιχτά ροδάκινα κομμένα σε μισοφέγγαρα
-
Για το σιρόπι
-
2 φλιτζάνια ζάχαρη
-
3 φλιτζάνια νερό
-
1 φλιτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο (αν έχετε σπιτική καλύτερα ακόμα) ή ροδάκινο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αρχικά να πω ότι το κεσεδάκι της μαργαρίνης θα χρησιμοποιηθεί σαν μεζούρα για τα άλλα υλικά.
-
2
Σε μπολ ανακατεύω το σιμιγδάλι, το αμύγδαλο ή φιστίκι, τις βανίλιες, κανέλα, μπέικιν.
-
3
Διαλύω σε ένα ποτήρι το κονιάκ ή λικέρ με τη σόδα.
-
4
Στο μπολ του μίξερ χτυπώ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν τα υλικά. Ρίχνω σιγά - σιγά και τους κρόκους.
-
5
Μετά προσθέτω το μείγμα του σιμιγδαλιού, το γιαούρτι, το διάλυμα με τη σόδα.
-
6
Στη συνέχεια βάζω το ξύσμα και την μαρέγκα και ανακατεύω ελαφρά.
-
7
Όλο αυτό το μείγμα το βάζω σε βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με σιμιγδάλι πυρέξ (μεσαίο μέγεθος). Σε όλη την επιφάνεια του πυρέξ τοποθετώ τα κομμένα ροδάκινα.
-
8
Πασπαλίζω λίγη ζάχαρη πάνω στα ροδάκινα και ψήνω σε φούρνο με αντιστάσεις πάνω- κάτω στους 175 βαθμούς για 30΄- 40΄ μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια της πίτας μας.
-
9
Αφήνω το γλυκό να κρυώσει και ετοιμάζω το σιρόπι.
-
10
Βράζω τη ζάχαρη με το νερό και τη μαρμελάδα για 5΄να γίνει σιρόπι ελαφρύ και το ρίχνω σταδιάκα πάνω στο κρύο γλυκό μας για να μπορέσει να το απορροφήσει.
-
11
Διατηρείται στο ψυγείο.
Σχόλια (2)
Μπράβο που ανέβασες την όμορφη αυτή συνταγή.