doratela
doratela @doratela_65
,Ελλάδα

Μια πολύ δροσερή και αρωματική καλοκαιρινή πίτα, που διατηρείται στο ψυγείο

Recipe by doratela

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

16 άτομα
  1. 1 κεσεδάκι γιαούρτι 200 γρ.
  2. 1 κεσεδάκι μαργαρίνη 250 γρ.
  3. 1/2 κεσεδάκι ζάχαρη
  4. 1,5 κεσεδάκι σιμιγδάλι ψιλό
  5. 1/2 κεσεδάκι φιστίκια Αιγίνης ή αμύγδαλο ασπρισμένο και ψιλοτριμμένο
  6. 2 κ.γλ. μπέικιν πάουτερ
  7. 1 κ. γλ. σόδα
  8. 1 σφηνάκι λικέρ ή κονιάκ
  9. 0.5 κ. γλ. κανέλα
  10. 2 βανίλιες
  11. 5 αυγά (χώρια οι κρόκοι από τα ασπράδια, που θα χτυπηθούν σε ελαφριά μαρέγκα)
  12. ξύσμα λεμονιού
  13. 4 σφιχτά ροδάκινα κομμένα σε μισοφέγγαρα
  14. Για το σιρόπι
  15. 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  16. 3 φλιτζάνια νερό
  17. 1 φλιτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο (αν έχετε σπιτική καλύτερα ακόμα) ή ροδάκινο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αρχικά να πω ότι το κεσεδάκι της μαργαρίνης θα χρησιμοποιηθεί σαν μεζούρα για τα άλλα υλικά.

  2. 2

    Σε μπολ ανακατεύω το σιμιγδάλι, το αμύγδαλο ή φιστίκι, τις βανίλιες, κανέλα, μπέικιν.

  3. 3

    Διαλύω σε ένα ποτήρι το κονιάκ ή λικέρ με τη σόδα.

  4. 4

    Στο μπολ του μίξερ χτυπώ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν τα υλικά. Ρίχνω σιγά - σιγά και τους κρόκους.

  5. 5

    Μετά προσθέτω το μείγμα του σιμιγδαλιού, το γιαούρτι, το διάλυμα με τη σόδα.

  6. 6

    Στη συνέχεια βάζω το ξύσμα και την μαρέγκα και ανακατεύω ελαφρά.

  7. 7

    Όλο αυτό το μείγμα το βάζω σε βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με σιμιγδάλι πυρέξ (μεσαίο μέγεθος). Σε όλη την επιφάνεια του πυρέξ τοποθετώ τα κομμένα ροδάκινα.

  8. 8

    Πασπαλίζω λίγη ζάχαρη πάνω στα ροδάκινα και ψήνω σε φούρνο με αντιστάσεις πάνω- κάτω στους 175 βαθμούς για 30΄- 40΄ μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια της πίτας μας.

  9. 9

    Αφήνω το γλυκό να κρυώσει και ετοιμάζω το σιρόπι.

  10. 10

    Βράζω τη ζάχαρη με το νερό και τη μαρμελάδα για 5΄να γίνει σιρόπι ελαφρύ και το ρίχνω σταδιάκα πάνω στο κρύο γλυκό μας για να μπορέσει να το απορροφήσει.

  11. 11

    Διατηρείται στο ψυγείο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

mamia
mamia @miaMamia1987
Πολύ καλή, την ίδια κάνω και εγώ με τη μόνη διαφορά ότι βάζω 1 κ. γ. κανέλα και το σιρόπι το φτιάχνω βάζοντας αντί για τα 3 φλ. νερό, 1 φλ. από το σιρόπι της κονσέρβας με 2 φλ. νερό και όλα τα άλλα ίδια.

Μπράβο που ανέβασες την όμορφη αυτή συνταγή.

Από

doratela
doratela @doratela_65
στις
,Ελλάδα