Ροδακινόπιτα της Βέφας
Νοστιμότατη τάρτα ιδανικό συνοδευτικό του καφέ σας, από την κυρία Βέφα Αλεξιάδου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η κυρία Βέφα έβαζε και ένα αυγό στο μίγμα της γέμισης αλλά δεν είναι απαραίτητο κατά τη γνώμη μου.Όσο ψήνεται η τάρτα την πρώτη φορά καλό θα ήταν να βάλετε το υπόλοιπο μίγμα στο ψυγείο για να μη λιώσει το βούτυρο ειδικά τώρα το καλοκαίρι.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύω με τα χέρια το βούτυρο με το αλεύρι και την άχνη μέχρι να μην έχω κομματάκια βουτύρου. Στρώνω τα 3/4 του μίγματος σε ταψάκι 26-28. Ψήνω στους 180 αντιστάσεις για 10'.
-
2
Μόλις ξεφουρνίσω την τάρτα τοποθετώ πάνω τα ροδάκινα χωρίς το σιρόπι, κομμένα σε φέτες.
-
3
Χτυπάω ελαφρά το τυρί με το γάλα και τη βανίλια να ομογενοποιηθούν. Πασπαλίζω με κανέλλα τα ροδάκινα και προσθέτω το μίγμα του τυριού.
-
4
Από πάνω ρίχνω το υπόλοιπο μίγμα τάρτας ομοιόμορφα να καλύψει την επιφάνεια. Ψήνω στους 180 αέρα για 35 λεπτά περίπου.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)