Ροδίτικο γλυκό Σαλαμάκι
Πρόκειται για το γνωστό "μωσαϊκό". Στην Ρόδο το ονομάζουμε σαλάμι (γλυκό). 'Ετσι θα σας δώσω την ροδίτικη συνταγή μας. Ελπίζω να σας αρέσει!
Λίγα μυστικά ακόμα
Την ίδια συνταγή χρησιμοποιούμε και για τρουφάκια απλός το τελικό μείγμα το πλάθουμε σε σχήμα μπάλας και στην συνέχεια τις γυρίζουμε σε ένα μπόλ με κακάο ή τρούφα ή αμυγδαλόφυχα ή πασπάλισμα της επιλογής σας
Υλικά
-
375 γρ μαργαρίνη (θερμοκρασια δωματίου)
-
2 κούπες ζάχαρη άχνη
-
1 αυγό
-
1 πακέτο μπισκότα (πτιμπερ)
-
2 σφηνάκια κονιάκ
-
5 κουταλιές σούπας κακάο
-
1 ποτήρι κρέμα γάλακτος
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαργαρίνη, την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε ώστε να γίνει κρεμώδες. Προσθέτουμε το κακάο.
-
2
Στην συνέχεια αν θέλουμε προσθέτουμε το αυγό, το κονιάκ και ανακατεύουμε.
-
3
Ύστερα βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο την κρέμα γάλακτος και βουτάμε το κάθε μπισκότο ίσα ίσα να βραχεί. Μετά σπάμε τα μπισκότα στα τέσσερα το καθένα, τα ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε.
-
4
Τέλος τοποθετούμε το μείγμα σε σχήμα κορμού πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολας και το τυλίγουμε όπως τις καραμέλες. Το τοποθετούμε στην κατάψυξη για περίπου 3 ώρες και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια