Ρόκα με πορτοκάλι
Για τους λάτρεις της ρόκας, μια κάπως γλυκόξινη σαλάτα χάρη στο μέλι και το μπαλσάμικο! Την εμπνεύστηκα χάριν της λαχτάρας μου για κάτι ξινό αλλά παράλληλα με γλυκιά γεύση. Δοκιμάστε την!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εννοείτε πως ο καθένας μπορεί να κάνει αυξομειώσεις στα υλικά του ντρέσιγκ σύμφωνα με τις δικές του γευστικές προτιμήσεις.
Υλικά
-
1 ματσάκι ρόκα
-
παρμεζάνα κομμένη σε λεπτές λωρίδες
-
1 κ.σ κουκουνάρι
-
Για το ντρέσιγκ
-
1 κ.σ. μέλι
-
2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
-
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε κόβουμε την ρόκα και την βάζουμε στην πιατελα.
-
2
Αλατίζουμε.
-
3
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε τέταρτα το πορτοκάλι, μετά σε λεπτές φετούλες και το προσθέτουμε στην ρόκα.
-
4
Βάζουμε το κουκουνάρι από πάνω και τέλος τα λεπτοκομμένα φύλλα της παρμεζάνας.
-
5
Κάμουμε το ντρέσιγκ, χτυπώντας όλα τα υλικά σε ένα σέικερ και περιχύνουμε από πάνω.
Σχόλια (10)