Ροξάκια νηστίσιμα
Τα πιο νόστιμα ροξάκια που έφαγα ποτέ και είναι και νηστίσιμα!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Για να μην ξεραθούν τα κλείνω σε τάπερ.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Στο χλιαρό νερό διαλύω τη μαγιά και προθέτω το λάδι.
-
2
Σε δύο μπολ χωρίζω το υγρό σε ίσα μέρη. Μοιράζω στα δύο το αλεύρι, την κανέλα, το γαρύφαλο και τα προσθέτω.
-
3
Στο ένα μπολ ζυμώνω και έχω μία άσπρη ζύμη. Στο άλλο ρίχνω το κακάο, τα καρύδια, ζυμώνω και έχω μία καφέ ζύμη.
-
4
Αφήνω τις ζύμες σε ζεστό μέρος για μία ώρα.
-
5
Ανοίγω με την άσπρη ζύμη δύο μακρόστενα φύλλα όπου εκεί θα βάλω την καφέ ζύμη σαν μακρύ, χοντρό κορδόνι. Τυλίγω κι έχω δύο ρολάκια. Τα κόβω με μαχαίρι σε πάχος ενός δαχτύλου, τα αραδιάζω στο ταψί, τα αφήνω μισή ώρα ακόμα να φουσκώσουν και τα ψήνω στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
-
6
Τα αφήνω να κρυώσουν και περιχύνω με ζεστό σιρόπι. Τα γυρνάω λίγο μέσα στο σιρόπι και όταν μαλακώσουν τα βγάζω από το ταψί.
Σχόλια (74)