κύρια φωτογραφία συνταγής Ροξάκια νηστίσιμα
Maria Karadimou
Maria Karadimou @cook_8453121
,Eλλάδα

Τα πιο νόστιμα ροξάκια που έφαγα ποτέ και είναι και νηστίσιμα!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Για να μην ξεραθούν τα κλείνω σε τάπερ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

33 Minutes
  1. 1 ποτήρι χλιαρό νερό
  2. 2 κουταλάκια γλυκού μαγιά ξερή
  3. 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  4. 3 1/2 ποτήρια αλεύρι
  5. 1 κουταλιά σούπας κακάο
  6. 1/2 φλυτζάνι τσαγιού καρύδια τριμμένα
  7. 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
  8. 1/3 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλο
  9. Σιρόπι
  10. 31/2 φλυτζάνια τσαγιού νερό
  11. 4 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Στο χλιαρό νερό διαλύω τη μαγιά και προθέτω το λάδι.

  2. 2

    Σε δύο μπολ χωρίζω το υγρό σε ίσα μέρη. Μοιράζω στα δύο το αλεύρι, την κανέλα, το γαρύφαλο και τα προσθέτω.

  3. 3

    Στο ένα μπολ ζυμώνω και έχω μία άσπρη ζύμη. Στο άλλο ρίχνω το κακάο, τα καρύδια, ζυμώνω και έχω μία καφέ ζύμη.

  4. 4

    Αφήνω τις ζύμες σε ζεστό μέρος για μία ώρα.

  5. 5

    Ανοίγω με την άσπρη ζύμη δύο μακρόστενα φύλλα όπου εκεί θα βάλω την καφέ ζύμη σαν μακρύ, χοντρό κορδόνι. Τυλίγω κι έχω δύο ρολάκια. Τα κόβω με μαχαίρι σε πάχος ενός δαχτύλου, τα αραδιάζω στο ταψί, τα αφήνω μισή ώρα ακόμα να φουσκώσουν και τα ψήνω στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

  6. 6

    Τα αφήνω να κρυώσουν και περιχύνω με ζεστό σιρόπι. Τα γυρνάω λίγο μέσα στο σιρόπι και όταν μαλακώσουν τα βγάζω από το ταψί.

Αντιδράσεις

Σχόλια (74)

Αργυρης β.
Αργυρης β. @cook_21842076
αντί για ελαιόλαδο μπορούμε να βάλουμε άλλο λάδι;

Από

Maria Karadimou
Maria Karadimou @cook_8453121
στις
,Eλλάδα