viki_thess
viki_thess @cook_8449729

Πεντανόστιμα ροξάκια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα ροξάκια πρέπει να είναι ζεστά και το σιρόπι ζεστό για να σιροπιαστούν καλά.Αν είναι το ένα χλιαρό και το άλλο ζεστό οπως ισχύει για τα περισσότερα γλυκά δεν σιροπιάζονται όπως πρέπει.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

25 Minutes
  1. Για τη ζύμη
  2. 1 φλυτζ σπορέλαιο
  3. 1 φλυτζ. γάλα
  4. 80 γρ μαγιά φρέσκια
  5. 1 κουτ γλ μπέικιν πάουντερ
  6. 1 κουτ σούπας ζάχαρη
  7. 1 κιλό αλεύρι περίπου (μέτρια ζύμη)
  8. Για τη γέμιση
  9. 1 φλυτζ καρύδια στο μούλτι
  10. 1 κουτ γλ κανέλλα
  11. 1 κουτ γλ γαρύφαλλο
  12. 3 κουτ σούπας κακάο
  13. 2 κουτ σούπας φρυγανιά τρίμμα
  14. λίγο κονιάκ για να ενσωματωθούν τα υλικά στη ζύμη
  15. λίγο αλεύρι για να έχουμε μια ζυμη που να πλάθεται
  16. Για το σιρόπι
  17. 1 κιλό ζάχαρη
  18. 4 ποτήρια νερό
  19. φλούδα ενός λεμονιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε το γάλα χλιαρό σε μια λεκανίτσα και διαλύουμε τη μαγιά και μετά βάζουμε το σπορέλαιο και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη και ρίχνουμε και το μπέικιν. Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε μέσα και βάζουμε αλεύρι όσο να γίνει μια μέτρια ζύμη.

  2. 2

    Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο (η μια μπάλα να είναι λίγο μεγαλύτερη απ την άλλη) και στην πιο μικρή μπάλα βάζουμε τα υλικά της γέμισης. Αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί η ζύμη μας.

  3. 3

    Στη συνέχεια παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης απ την άσπρη ζύμη και το ανοίγουμε σε φύλλο και παίρνουμε κομμάτι απ την σκούρη ζύμη και το πλάθουμε κορδόνι στο μήκος της άσπρης ζύμης μας.

  4. 4

    Τυλίγουμε το κορδόνι της σκουρης ζύμης με την άσπρη ζύμη σε ρολό και κόβουμε με το μαχαίρι κομμάτια σε πάχος δύο δαχτύλων και τα πατάμε με την παλάμη μας να πλατύνουν και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο με κάποια απόσταση γιατί θα φουσκώσουν στο ψήσιμο.Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

  5. 5

    Στο μεταξύ έχουμε βάλει το σιρόπι να γίνεται και μόλις βγάλουμε τα ροξάκια απ' το φούρνο τα περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι και μέσα σε πέντε δέκα λεπτά τα αναποδογυρίζουμε απ' την κάτω πλευρά για να σοροπιαστούν καλά και οι δυο πλευρές.

  6. 6

    Αφήνουμε να τραβήξουν το σιρόπι και σερβίρουμε. Καλή επιτυχία!!!

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

Wendy
Wendy @wendy_9
Τι μου θύμισες τώρα! Πεντανόστιμα κι έχω χρόνια να τα φάω!

Από

viki_thess
viki_thess @cook_8449729
στις