Ρολά κανέλας
Καταπληκτικό γλυκό, θα μυρίσει όλο το σπίτι σας υπέροχα!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εύκολη και νόστιμη συνταγή, αν και θα σας πάρει πολύ ώρα, περιμένω εντυπώσεις!
https://www.youtube.com/watch?v=VGNRkqyv8UU
Υλικά
-
1 πακέτο ξηρή μαγιά
-
3/4 φλιτζάνι πλήρες γάλα
-
1/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
-
1/4 φλιτζάνι νερό
-
1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
-
1 αυγό
-
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-
1/4 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο λιωμένο
-
4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
Για τη γέμιση
-
1/3 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-
3/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
-
1/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
-
1 1/2 κουταλιά της σούπας κανέλα
-
Για το γλάσο
-
1/4 φλιτζάνι τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
-
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-
1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
-
1/2 κουταλάκι του εκχύλισμα βανίλιας
-
3-4 κουταλιές σούπας ζεστό γάλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ζεστό νερό την μαγιά και ένα κουταλάκι ζάχαρη, περιμένουμε μέχρι να ενεργοποιήθει η μαγιά, περίπου δέκα λεπτά.
-
2
Σε ένα μίξερ με τον γάντζο για ζύμη χτυπάω το αυγό, το γάλα, το αλάτι, τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο. Προσθέστε 2 φλιτζάνια αλεύρι και το νερό μαζί με την μαγιά. Ανακατεύω μέχρι να γίνει ένα μείγμα, προσθέτω και το υπόλοιπο αλεύρι και συνεχίζω το ζύμωμα μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη...
-
3
Αμέσως μετά βάζω την ζύμη μου σε ένα λαδωμένο μπολ την σκεπάζω με μια μεμβράνη και την αφήνω να φουσκώσει για περίπου δύο ώρες...
-
4
Σε ένα πιατάκι αναμειγνύω την λευκη ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη και την κανέλα.
-
5
Όταν διπλασιαστεί η ζύμη μου την απλώνω σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, την ανοίγω με το χέρι σε σχήμα ορθογώνιο (περίπου 15χ9).
-
6
Απλώνω το βούτυρο στην επιφάνεια της ζύμης και το μείγμα για την γέμιση.
-
7
Πιάνω την μια άκρη και κυλώ ώστε να γίνει ένα μεγάλο ρολό. Κόβω σε 11-15 κομμάτια.
-
8
Τα βάζω σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί και σκεπάζω με μεμβράνη και τα αφήνω να ξεκουραστούν για περίπου 30 λεπτά...
-
9
Αλείφω με λιωμένο βούτυρο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 200 c.
-
10
Όταν ψηθούν, τα βγάζετε απο το φούρνο και αφήνετε για λίγο να κρυώσουν.
-
11
Ανακατεύετε όλα τα υλικά για το γλάσο εκτός γάλα που το ρίχνετε σιγά σιγά...
-
12
Μόλις είναι έτοιμο το ρίχνετε αμέσως πάνω στα ρολά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια