Ρολά κανέλας

15 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
PetrosMaounatzis
PetrosMaounatzis @cook_8519730
Καβάλα

Καταπληκτικό γλυκό, θα μυρίσει όλο το σπίτι σας υπέροχα!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Εύκολη και νόστιμη συνταγή, αν και θα σας πάρει πολύ ώρα, περιμένω εντυπώσεις!

https://www.youtube.com/watch?v=VGNRkqyv8UU

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

12 άτομα
  1. 1 πακέτο ξηρή μαγιά
  2. 3/4 φλιτζάνι πλήρες γάλα
  3. 1/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  4. 1/4 φλιτζάνι νερό
  5. 1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  6. 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  7. 1/4 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο λιωμένο
  8. 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  9. Για τη γέμιση 
  10. 1/3 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  11. 3/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  12. 1/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  13. 1 1/2 κουταλιά της σούπας κανέλα
  14. Για το γλάσο 
  15. 1/4 φλιτζάνι τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  16. 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  17. 1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
  18. 1/2 κουταλάκι του εκχύλισμα βανίλιας
  19. 3-4 κουταλιές σούπας ζεστό γάλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ζεστό νερό την μαγιά και ένα κουταλάκι ζάχαρη, περιμένουμε μέχρι να ενεργοποιήθει η μαγιά, περίπου δέκα λεπτά.

  2. 2

    Σε ένα μίξερ με τον γάντζο για ζύμη χτυπάω το αυγό, το γάλα, το αλάτι, τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο. Προσθέστε 2 φλιτζάνια αλεύρι και το νερό μαζί με την μαγιά. Ανακατεύω μέχρι να γίνει ένα μείγμα, προσθέτω και το υπόλοιπο αλεύρι και συνεχίζω το ζύμωμα μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη...

  3. 3

    Αμέσως μετά βάζω την ζύμη μου σε ένα λαδωμένο μπολ την σκεπάζω με μια μεμβράνη και την αφήνω να φουσκώσει για περίπου δύο ώρες...

  4. 4

    Σε ένα πιατάκι αναμειγνύω την λευκη ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη και την κανέλα.

  5. 5

    Όταν διπλασιαστεί η ζύμη μου την απλώνω σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, την ανοίγω με το χέρι σε σχήμα ορθογώνιο (περίπου 15χ9).

  6. 6

    Απλώνω το βούτυρο στην επιφάνεια της ζύμης και το μείγμα για την γέμιση.

  7. 7

    Πιάνω την μια άκρη και κυλώ ώστε να γίνει ένα μεγάλο ρολό. Κόβω σε 11-15 κομμάτια.

  8. 8

    Τα βάζω σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί και σκεπάζω με μεμβράνη και τα αφήνω να ξεκουραστούν για περίπου 30 λεπτά...

  9. 9

    Αλείφω με λιωμένο βούτυρο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 200 c.

  10. 10

    Όταν ψηθούν, τα βγάζετε απο το φούρνο και αφήνετε για λίγο να κρυώσουν.

  11. 11

    Ανακατεύετε όλα τα υλικά για το γλάσο εκτός γάλα που το ρίχνετε σιγά σιγά...

  12. 12

    Μόλις είναι έτοιμο το ρίχνετε αμέσως πάνω στα ρολά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

PetrosMaounatzis
PetrosMaounatzis @cook_8519730
στις
Καβάλα
Chef and food lover Οι συνταγες μου www.petrosmaounatzis.com
Δες περισσότερα