κύρια φωτογραφία συνταγής Ρολά κοτόπουλου με πολύχρωμες πιπεριές
μπουγαρινι
μπουγαρινι @cook_8459714
,ελλαδα

Ρολά από μπούτι κοτόπουλου με πιπεριές, μπέικον, γκούντα και κρέμα γάλακτος.

Λίγα μυστικά ακόμα

Την συνταγή την επινόησα στην προσπάθειά μου να δελεάσω τον λιγόφαγο γιο μου. Τα υλικά είναι από ότι βρήκα στο ψυγείο μου. Τελικά ήταν πολύ νόστιμο, δελεαστικό στην εμφάνιση, γρήγορο στην εκτέλεση και έκτοτε το μαγειρεύω συχνά. Σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να μαγειρευτεί και στο φούρνο σε pyrex. Η διαδικασία μαγειρέματος είναι η ίδια εκτός από το τηγάνισμα των ρολών που παραλείπεται.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 8 φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου
  2. 8 κομμάτια γκούντα σε σχήμα και μέγεθος δάχτυλου
  3. 8 λωρίδες πιπεριάς διαφορετικού χρώματος σε μέγεθος δάχτυλου
  4. 8 φέτες μπέικον μακρόστενες
  5. 1 κρέμα γάλακτος 200γρ.
  6. 2 σφηνάκια βότκα
  7. λίγο ελαιόλαδο
  8. 2 κουταλιές σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  9. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και στη θέση που ήταν το κόκκαλο βάζουμε ένα κομμάτι γκούντα και μία λωρίδα πιπεριάς. Κλείνουμε τα φιλέτα σχηματίζοντας ρολό και τυλίγουμε γύρω από το καθένα μία φέτα μπέικον στερεώνοντας την με οδοντογλυφίδες.

  2. 2

    Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και γυρίζουμε τα ρολά να τηγανιστεί λίγο το μπέικον και να μοσχομυρίσει.

  3. 3

    Σβήνουμε με τη βότκα (προαιρετικά ζεσταίνουμε πρώτα τη βότκα και μόλις τη ρίξουμε στην κατσαρόλα την ανάβουμε).

  4. 4

    Προσθέτουμε ελάχιστο νερό (περίπου 1 φλιτζανάκι) και σιγοβράζουμε τα ρολά περίπου 20΄.

  5. 5

    Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και βράζουμε μέχρι να πήξει.

  6. 6

    Τέλος ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό

  7. 7

    Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές ή ρύζι