κύρια φωτογραφία συνταγής Ρολά μελιτζάνας με φέτα, σταφίδες και χαλούμι

Ρολά μελιτζάνας με φέτα, σταφίδες και χαλούμι

43 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Μυρτω
Μυρτω @myrto
Πάτρα,

Για το πασχαλινό τραπέζι. Αυτή τη συνταγή, την αφιερώνω στην μία και μοναδική Τράγα με πολλή αγάπη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δεν θέλετε να τηγανίσετε τις μελιτζάνες, μπορείτε να τις ψήσετε στο φούρνο. Η συνταγή είναι από το περιοδικό gourmet.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 άτομα
  1. 3 μελιτζάνες, περίπου 1/2 κιλό η κάθε μία, κομμένες κατά μήκος σε φέτες πάχους 1 εκ.(16 φέτες περίπου)
  2. ελαιόλαδο
  3. 250 γρ. φέτα λιωμένη με πιρούνι
  4. 1/2 φλυτζ.. κουκουνάρι
  5. 1/3 φλυτζ..σταφίδες (σκεπάζουμε με ζεστό νερό για 10 λεπτά να φουσκώσουν και στραγγίζουμε)
  6. 2 κουτ.σούπας τριμμένη φρυγανιά ή ψίχουλα από μαύρο ψωμί
  7. 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  8. Λεπτό ξύσμα από 1 λεμόνι
  9. 1 1/2 κουτ. γλυκού δυόσμο ξερό
  10. 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  11. 1 αυγό μεγάλο, ελαφρά χτυπημένο
  12. αλάτι
  13. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  14. 1 1/2 φλυτζ. ντομάτα ψιλοκομμένη ή ξυσμένη(αν βάλετε κονσέρβα, στραγγισμένη)
  15. 1 πακέτο χαλούμι κομμένο σε φέτες 1/2 εκατοστού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε ένα βαθύ βαρύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

  2. 2

    Αλείφουμε την κάθε φέτα μελιτζάνα με λάδι και από τις δύο πλευρές και τις βάζουμε στο τηγάνι.

  3. 3

    Γυρίζουμε κάθε τηγανιά και από τις δύο πλευρές, αφήνοντας τις φέτες μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν,

  4. 4

    Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τη φέτα, το κουκουνάρι, το 1/4 φλυτζ. λάδι, τα ψίχουλα, το σκόρδο, το ξύσμα, το δυόσμο και το μαϊντανό.

  5. 5

    Προσθέτουμε ανακατεύοντας το αυγό, βάζοντας αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε.

  6. 6

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.

  7. 7

    Απλώνουμε τις φέτες μελιτζάνας και βάζουμε ίση ποσότητα από τη γέμιση στην καθεμία, στη μία άκρη της.

  8. 8

    Τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό. Βάζουμε τα ρολά σε ταψί που να χωρά μία στρώση, στριμωχτά.

  9. 9

    Περιχύνουμε με την ντομάτα και βάζουμε από πάνω τις φέτες χαλούμι. Περιχύνουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει το τυρί και οι μελιτζάνες να κοχλάζουν, περίπου 30 λεπτά.

  10. 10

    Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε τις μελιτζάνες να κρυώσουν 5-10 λεπτά προτού να τις σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Μυρτω
στις
Πάτρα,