Ρολάκια ερυθρόλευκα
Κάνω συχνά μεζεδάκια για τσιμπολογήματα με φίλους. Τούτο είναι δροσερό και γευστικό!
Λίγα μυστικά ακόμα
Θα τα λατρέψουν οι... Ολυμπιακοί, χα χα χα! (για άλλους φιλαθλους προτεινω πράσινη ή κίτρινη πιπεριά ανάλογα, μόνο που δεν υπάρχουν έτοιμες ψητές και πρέπει να κόψετε μεγάλες χοντρές λωρίδες και να τις βράσετε για να μαλακώσουν και να μπορούν να τυλίγονται)
Υλικά
-
βάζο πιπεριές Φλωρίνης έτοιμες από
-
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
-
2-3 φύλλα φρ.βασιλικό
-
(εναλλακτικά λίγος μαϊντανός ή άνηθος ή πρ. κρεμμυδάκι, ό,τι έχουμε στο σπίτι)
-
πιπέρι φρεσκοτριμμένο αν γίνεται
-
150 γρ. φέτα
-
1 κ.σ. ελαιόλαδο
-
ελάχιστο ξίδι
-
1 κ.σ. τριμμένα καρύδια
-
προαιρετικά ξύσμα λεμονιού και ρίγανη για πασπάλισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ρίχνουμε στο μούλτι το σκόρδο, το βασιλικό, το πιπέρι, τη φέτα, τα καρύδια, το λάδι, το ξίδι και χτυπάμε να γίνουν πηχτή αλοιφή.
-
2
Βγάζουμε προσεκτικά τις πιπεριές από το βάζο, τις στραγγίζουμε, κόβουμε κατα μήκος χοντρές λωρίδες και τις σκουπίζουμε απαλά (κρατάμε τα υπόλοιπα για επόμενη χρήση, π.χ. κομματιασμένα σε σαλάτες ή πολτοποιημένα για ντιπ).
-
3
Βάζουμε 1 κουταλάκι μείγμα φέτας σε κάθε λωρίδα και τυλίγουμε σε ρολάκι.
-
4
Βάζουμε τα ρολάκια σε σκεύος με καπάκι και τα κρατάμε στο ψυγείο να σφίξουν (τουλάχιστον 1-2 ώρες, διατηρούνται θαυμάσια 2-3 μέρες).
-
5
Δε χρειάζονται οδοντογλυφίδες, στέκονται μια χαρά μόνα τους όταν κρυώσουν.
-
6
Τα σερβίρουμε σε λευκή πιατέλα με παξιμαδάκια στο πλάι (και αν δε μας πειράζει να χαλάσουμε λίγο την ερυθρόλευκη αποκλειστικότητα τα πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού και ρίγανη).
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια