Ρολάκια Κανέλας 3
Εύκολα Ρολάκια Κανέλας για ένα τέλειο πρωινό αλλά και για όλη την ώρα της ημέρας...
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε προαιρετικά να πασπαλίσουμε με άχνη ζάχαρη αφού ψηθούν.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μικρό σκεύος λιώνουμε το βούτυρο σε μεσαία θερμοκρασία και προσθέτουμε τη μαγιά.
-
2
Αφαιρούμε από την εστία και προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
-
3
Στη συνέχεια βάζουμε το μισό αλεύρι το αλάτι, την ζάχαρη, την κανέλα και το μείγμα της κατσαρόλας και ανακατεύουμε στο μίξερ και ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι.Πρέπει να έχουμε μία εύπλαστη και μαλακή ζύμη.
-
4
Σκεπάζουμε την ζύμη με μία πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
-
5
Αφού περάσουν τα 30 λεπτά αλευρώνουμε την επιφάνεια μας και ανοίγουμε την ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα.
-
6
Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.
-
7
Τυλίγουμε την ζύμη σε μακρόστενο ρολό και κόβουμε σε φέτες περίπου 3 εκ.. Σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι βάζουμε τα ρολάκια και τα αφήνουμε για άλλα 30 λεπτά να ξεκουραστούν.
-
8
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 8-10 λεπτά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια