Σταυρούλα Τσιότσιου
Σταυρούλα Τσιότσιου @cook_8517574
,Ελλάδα

Εύκολα Ρολάκια Κανέλας για ένα τέλειο πρωινό αλλά και για όλη την ώρα της ημέρας...

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε προαιρετικά να πασπαλίσουμε με άχνη ζάχαρη αφού ψηθούν.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 Minutes
15 Ρολάκια Κανέλας
  1. Για την ζύμη
  2. 200 γραμμάρια αλεύρι
  3. 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  4. 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  5. 1/2 κουταλάκι αλάτι
  6. 300 γραμμάρια γιαούρτι
  7. 100 γραμμάρια βούτυρο
  8. Για την γέμιση
  9. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  10. ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μικρό σκεύος λιώνουμε το βούτυρο σε μεσαία θερμοκρασία και προσθέτουμε τη μαγιά.

  2. 2

    Αφαιρούμε από την εστία και προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα.

  3. 3

    Στη συνέχεια βάζουμε το μισό αλεύρι το αλάτι, την ζάχαρη, την κανέλα και το μείγμα της κατσαρόλας και ανακατεύουμε στο μίξερ και ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι.Πρέπει να έχουμε μία εύπλαστη και μαλακή ζύμη.

  4. 4

    Σκεπάζουμε την ζύμη με μία πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

  5. 5

    Αφού περάσουν τα 30 λεπτά αλευρώνουμε την επιφάνεια μας και ανοίγουμε την ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα.

  6. 6

    Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.

  7. 7

    Τυλίγουμε την ζύμη σε μακρόστενο ρολό και κόβουμε σε φέτες περίπου 3 εκ.. Σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι βάζουμε τα ρολάκια και τα αφήνουμε για άλλα 30 λεπτά να ξεκουραστούν.

  8. 8

    Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 8-10 λεπτά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

Βασιλικη2302
Βασιλικη2302 @cook_8520525
τέλεια τα ρολακια. με Το που την είδα τη συνταγή την εκτέλεσα κατευθείαν. .απλά χρειάστηκε.500.γρ.αλεύρι για ν.μ σταθει.το.μείγμα για να είναι κανονικη ζυμη..5 πιρουνακια!!!!

Από

Σταυρούλα Τσιότσιου
στις
,Ελλάδα