Ρολάκια με ελληνικά τυριά
Ρολάκια -πιτάκια με Ελληνικά τυριά πλούσια σε γεύση!!! Εύκολα και γρήγορα στο τραπέζι μας!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Να είστε σίγουροι πως δεν θα μείνει ρολάκι!!!! Η συνταγή είναι από το Νηστικό αρκούδι!!!
Υλικά
-
250 γρ. μαργαρίνη
-
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
-
100 γρ. τυρί καπνιστό Μετσόβου τριμμένο ή Λαδοτύρι Μυτυλίνης ή Κεφαλογραβιέρα που έβαλα εγώ
-
180 γρ. μανούρι τριμμένο ή μυζήθρα για λιγότερα λιπαρά
-
200 γρ. φέτα τριμμένη
-
180 γρ. ανθότυρο τριμμένο
-
1 κ.γ. δυόσμο
-
3 αυγά
-
αλάτι, πιπέρι
-
20 γρ. σουσάμι για το τέλος
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε χαμηλή θερμοκρασία.
-
2
Κόβουμε τα φύλλα σε ίσα κομμάτια των 10-15 εκ. το καθένα.
-
3
Σε μπολ ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά, τον δυόσμο, τα αβγά και το αλατοπίπερο, και ανακατεύουμε το μείγμα.
-
4
Απλώνουμε 2 φύλλα και τα αλείφουμε με το λιωμένο Βιτάμ.
-
5
Βάζουμε μικρή ποσότητα μείγμα από τη γέμιση και κλείνουμε σε ρολάκια.
-
6
Αλείφουμε τα ρολά με τη λιωμένη μαργαρίνη που μας έχει περισσέψει και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Αλείφουμε με λίγη μαργαρίνη ένα ταψάκι και τοποθετούμε τα ρολά.
-
7
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β.για 20 λεπτά έως ότου ροδίσουν.
Σχόλια (4)