Ρολάκια με μελιτζάνες και λιαστές ντομάτες
Λίγα μυστικά ακόμα
Η μελιτζανα ειναι μια δροσιστικη πηγη ενεργειας, χαρη στη μεγαλη περιεκτικοτητα της σε νερο και τη μεγαλη θρεπτικη αξια της. Αν και περιεχει νερο, ωστοσο ειναι ενας γευστικος πειρασμος που συνοδευεται απο ενα καλο κοκκινο κρασι.
Υλικά
-
20 κομματια λιαστης ντοματας
-
300 γρ. κεφαλοτυρι
-
λαδι για το τηγανισμα
-
4 φρεσκα κρεμμυδακια
-
φρεσκα φυλλαρακια βασιλικου
-
αλατι, πιπερι
-
λιγο φρεσκο θυμαρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κοβετε τις μελιτζανες σε λεπτες, μακροστενες φετες.
-
2
Ζεσταινετε καλα ενα τηγανι στο οποιο προσθετετε λιγο λαδι. Τις τηγανιζετε και στη συνεχεια τις τοποθετειτε σε χαρτι για να απορροφηθουν τα λιπαρα.
-
3
Κοβετε το κεφαλοτυρι σε μικρα μακροστενα κομματια.
-
4
Κοβετε το πρασινο κομματι απο τα φρεσκα κρεμυδακια. Το πλενετε καλα και το ζεματατε σε αλατισμενο νερο για 3 λεπτα. Στη συνεχεια τα σουρωνετε και τα περιχυνετε με κρυο νερο.
-
5
Απλωνετε τις φετες μελιτζανας σε εναν παγκο και τοποθετειτε σε καθεμια απο μια λιαστη ντοματα, ενα κομματι κεφαλοτυρι, λιγα φυλλαρακια βασιλικου και παπσαλιζετε με αλτι, πιπερι και λιγο θυμαρι.
-
6
Τις τυλιγετε σφικτα φτιαχνοντας μικρα ρολα και τα δενετε με το πρασινο μερος απο τα φρεσκα κρεμμυδακια. Στη συνεχεια τα ψηνετε σε προθερμασμενο φουρνο για 20-25 λεπτα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)