Ρολάκια με ροκφόρ
Καταπληκτικός μεζές για μπύρα, όσοι αγαπούν το ροκφορ θα το λατρέψουν.
Υλικά
-
15 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
-
50 γρ ροκφορ
-
100 γρ φρέσκο βούτυρο τύπου Κέρκυρας
-
50 γρ φιλαδέλφια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το ροκφορ, το φιλαδέλφια και 50 γρ από το βούτυρο και τα λιώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής πάστα.
-
2
Πέρνουμε τις φέτες του ψωμιού και τις ανοίγουμε με τον πλάστη για να γίνουν ψιλές και να μεγαλώσουν.
-
3
Αλοίφουμε την κάθε φέτα με το μείγμα μας και την τυλίγουμε. Βάζουμε 2 οδοντογλυφίδες στις άκρες και κόβουμε στη μέση το ρολό ώστε να γίνουν δύο ισομεγέθη ρολάκια.
-
4
Λυώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο, αραδιάζουμε σε ένα ταψί τα ρολάκια και τα αλοίφουμε με το βούτυρο. Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
-
5
Το ψήνουμε στο φούρνο στους 150 - 180 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.
Σχόλια (17)