Ρολάκια με σταφίδες και σιρόπι πορτοκαλιού

Μαγειρεύτηκε 6 φορές
thomaei
thomaei @cook_8463981
,belgio

Υπέροχα ρολά με σταφίδες που το σιρόπι απο φρέσκο χυμό πορτοκαλιού κάνει την διαφορά! Δοκιμάστε τα στο καφέ σας!

Λίγα μυστικά ακόμα

Όσο πιο πολύ αφήσετε την ζύμη να φουσκώσει από το χρόνο που γράφω, τόσο πιο αφράτα θα γίνουν. Και φυσικά να προσέξετε το χρόνο ψήσιματος. Καλή επιτυχία.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

27 Minutes
12 ρολά
  1. 500 γρ αλεύρι για ολες της χρήσεις
  2. 220 ml χλιαρό γάλα
  3. 75 γρ ζάχαρη κρυσταλική
  4. 1 πρέζα αλάτι
  5. 50 γρ λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη
  6. 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  7. λίγο μαχλέπι και κακουλέ
  8. 1 ασπράδι
  9. 2-3 γεμάτες κουταλιές σούπα αλεύρι ακόμα (γιατί δεν πετάμε τίποτα)
  10. 1 κρόκο αυγού για το τέλος
  11. 50 γρ γάλα ή νερό για το τέλος
  12. ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡ0ΠΙ
  13. χυμός απο 2 πορτοκάλια
  14. ΓΕΜΙΣΗ
  15. 25 γρ λιωμένο βούτυρο
  16. 120-150 γρ σταφίδες ξανθιές
  17. 25 γρ καστανή ζάχαρη (μπορείτε να βάλετε και ζάχαρη κατεργασμένη κρυσταλική )
  18. αμύγδαλα - καρύδια τριμένα (προαιρετικά)
  19. 1 σφηνάκι κονιάκ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Στίβουμε τα δύο πορτοκάλια και το χυμό τον βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη,

  2. 2

    Να βράσουν και να δέσουν να γίνουν ένα ωραίο σιροπάκι για 5-8 λεπτά αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε τις σταφίδες μας σε ένα μπόλακι με νερό και το κονιάκ να μουλιάσουν για 45 λεπτά, και στην συνέχεια της βάζετε να στραγγίξουν και να φύγουν τα υγρά τους, πάνω σε ένα χαρτί κουζίνας.

  3. 3

    Βάζουμε όλα τα υλικά στον αρτοπαρασκευαστή και τα ζυμώνουμε και τα αφήνουμε να φουσκωσει η ζύμη όση ώρα διαρκεί το πρόγραμμα που επιλέξαμε να το ζυμώσει, περίπου 2 ώρες. Αν το ζυμώσουμε στο χέρι, βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο σε ένα μπόλ, πρώτα διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα μας και την προσθέτουμε και αυτή, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το αυγό μας, το ασπράδι και τις 2-3 κουταλίες αλεύρι, την ζάχαρη, το αλάτι μας και τα αρώματα μας και ζυμώνουμε για 10 λεπτά έτσι ώστε να έχουμε μια ζύμη αφράτη που να μην κολλάει στα χέρια μας και το αφήνουμε να φουσκώσει για μια με 1 και μισή ώρα.

  4. 4

    Αφού η ζύμη μας φουσκώσει την αναποδογυρίζουμε σε αλευρωμένο πάγκο εργασίας και ανοίγουμε φύλλο 1-2 εκ πάχος και 35 χ 35 εκ, βουτυρώνουνε με το λιωμένο μας βούτυρο,

  5. 5

    Και σκορπίζουμε την φουσκωμένη σταφύδα μας και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη,και τους ξηρούς καρπούς αν θέλουμε,

  6. 6

    Κλείνουμε την ζύμη κάνοντας ένα ρόλο

  7. 7

    Και κόβουμε σε 12 φέτες το ρολό μας.

  8. 8

    Τα κομμένα ρολά τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα ένα δίπλα στο άλλο με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω και λίγη απόσταση μεταξύ τους, τα σκεπάζουμε με λίγο σελοφάν και τα αφήνουμε να φουσκώσουν 1 ώρα.

  9. 9

    Αφού περάσει η 1 ώρα και έχουν φουσκώσει τα αλείφουμε με τον διαλυμένο κρόκο με το γάλα, και σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς ψήνουμε για 20-25 λεπτά να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.Αφού ψηθούν και περάσουν 1-2 λεπτά περνάμε τα ψημένα ρολλά μας με ένα πινέλο το σιροπάκι που φτίαξαμε και τα σερβίρουμε

Αντιδράσεις

Σχόλια (11)

tahitian
tahitian @artist_ea
Βρε Θωμαη,πού τα βρισκεις αυτά τα ωραια κάθε φορα.Μπραβο!Ειναι σαν τα γερμανικά σαλιγκαρια?

Από

thomaei
thomaei @cook_8463981
στις
,belgio