Ρολάκια μοσχαρίσια με κρέμα γάλακτος
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να τα σερβίρουμε και με ρυζάκι,του πάει πολύ! Επίσης, αν θέλουμε γαρνίρουμε με ψητά μανιτάρια!
Υλικά
-
10 φιλέτα μοσχαρίσια
-
10 φέτες μπέικον
-
1/2 ποτήρι κρασιού κονιάκ
-
1 ποτήρι κρασιού κρασί λευκό
-
100 γρ. βιτάμ λιωμένο ή λάδι
-
1/2 ποτήρι ντομάτα τριμμένη ή 1/2 κουτί
-
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
αλατοπίπερο
-
λίγο αλεύρι για τα φιλέτα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τα φιλέτα να λεπτύνουν, τα αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε από μία φέτα μπέικον σε κάθε φιλέτο και τυλίγουμε σε ρολό. Στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα.
-
2
Ζεσταίνουμε το βούτυρο ή το λάδι σε τηγάνι,αλευρώνουμε τα ρολά
-
3
Και τα τηγανίζουμε ελαφρά σε μέτρια φωτιά να μην σκληρύνουν.
-
4
Προσθέτουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί και αυτό,
-
5
Σβήνουμε με το κονιάκ, μετά ρίχνουμε το κρασί,
-
6
Δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε την τριμμένη τομάτα.
-
7
Αφήνουμε να γλασάρει η σάλτσα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
-
8
Μόλις δέσει η σάλτσα βγάζομε τα ρολά σε πιατέλα ή σερβίρομε στα πιάτα περιχύνοντας με τη σάλτσα του.
Σχόλια (3)