vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
Αθήνα,Ελλάδα

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να τα σερβίρουμε και με ρυζάκι,του πάει πολύ! Επίσης, αν θέλουμε γαρνίρουμε με ψητά μανιτάρια!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

5 άτομα
  1. 10 φιλέτα μοσχαρίσια
  2. 10 φέτες μπέικον
  3. 1/2 ποτήρι κρασιού κονιάκ
  4. 1 ποτήρι κρασιού  κρασί λευκό
  5. 100 γρ. βιτάμ λιωμένο ή λάδι
  6. 1/2 ποτήρι ντομάτα τριμμένη ή 1/2 κουτί
  7. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  8. αλατοπίπερο
  9. λίγο αλεύρι για τα φιλέτα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε τα φιλέτα να λεπτύνουν, τα αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε από μία φέτα μπέικον σε κάθε φιλέτο και τυλίγουμε σε ρολό. Στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα.

  2. 2

    Ζεσταίνουμε το βούτυρο ή το λάδι σε τηγάνι,αλευρώνουμε τα ρολά

  3. 3

    Και τα τηγανίζουμε ελαφρά σε μέτρια φωτιά να μην σκληρύνουν.

  4. 4

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί και αυτό,

  5. 5

    Σβήνουμε με το κονιάκ, μετά ρίχνουμε το κρασί,

  6. 6

    Δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε την τριμμένη τομάτα.

  7. 7

    Αφήνουμε να γλασάρει η σάλτσα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.

  8. 8

    Μόλις δέσει η σάλτσα βγάζομε τα ρολά σε πιατέλα ή σερβίρομε στα πιάτα περιχύνοντας με τη σάλτσα του.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

xitinoyla
xitinoyla @cook_8479190
μμμ ακούγεται πολύ νόστιμο!... ομως έχω μια απορία... πόση ώρα να τηγανίσω τα ρολάκια?? θα προλάβει να μαλακώσει αρκετά το μοσχαράκι??\r\n\r\n

Από

vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
στις
Αθήνα,Ελλάδα
Είμαι μητέρα δύο παιδιών,ενός αγοριού και μιας κόρης. Από το 1990 ζω στην Αθήνα, ασχολούμαι με τα παιδιά μου ,μου αρέσει πολύ η μαγειρική . Από το 2014 είχα την στήλη "Το βιβλίο των συνταγών μας" στο σάιτ της πόλης μου karystos-online ! Δυστυχώς το σαιτ δεν λειτουργεί πλέον.
Δες περισσότερα