Ρολάκια ομελέτας
Ρολάκια ομελέτας με cheddar και καπνιστή γαλοπούλα για πρωινό ή σαν κρύα επιλογή για μπουφέ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή τη βρήκα στο portokalinews.
Υλικά
-
4 αυγά
-
2 κουταλιές της σούπας γάλα
-
1 μεγάλη φέτα καπνιστή γαλοπούλα
-
2 φέτες cheddar (χρησιμοποίησα τετηγμένο)
-
λίγο πιπέρι
-
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και προσθέτουμε το πιπέρι.
-
2
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το λάδι.
-
3
Ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά και μόλις ψηθεί από τη μια πλευρά γυρίζουμε προσεκτικά την ομελέτα και από την άλλη πλευρά να ροδοκοκκινίσει. Προσοχή να μην σπάσει (καλύτερη είναι η μέθοδος με το πιάτο).
-
4
Μόλις ψηθεί και από την άλλη πλευρά, την τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για 2-3 λεπτά.
-
5
Μεταφέρουμε την ομελέτα σε 1 κομμάτι αλουμινόχαρτο και βάζουμε πρώτα τη γαλοπούλα και από πάνω δίπλα δίπλα τις 2 φέτες cheddar. Τυλίγουμε σε ρολό, σφίγγοντας λίγο τις άκρες για να μην ανοίξει (σαν καραμέλα).
-
6
Εάν τη φάμε ζεστή περιμένουμε 3-4 λεπτά να λιώσει το τυρί, εάν τη φάμε κρύα την τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να την καταναλώσουμε.
-
7
Ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε 4-5 οδοντογλυφίδες σε ίσες αποστάσεις στο ρολό της ομελέτας. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
Σχόλια (2)