Sitronella
Sitronella @Sitronella
Καλαμάτα,

Ιδανικά για να στολίσετε τούρτες, τα ρολάκια από σοκολάτα θέλουν λίγη εξάσκηση και υπομονή, αλλά με λίγες δοκιμές θα σας φανεί μετά παιχνιδάκι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για κάθε 50 γρ. σοκολάτας, βάλτε μια κουταλιά του γλυκού λάδι.Η σωστή θερμοκρασία που θα έχει η στρώση σοκολάτας όταν τη βγάλετε από το ψυγειο, παίζει μεγάλο ρόλο. Εάν είναι πολύ κρύα, θα σπάει, ενώ αν είναι ζεστή θα λιώνει στη σπάτουλά σας. Μια δοκιμή θα σας πείσει. Εάν είναι κρύα, αφήστε τη λίγο έξω από το ψυγείο. Αν είναι ζεστή, βάλτε τη ξανά μέσα. Όταν θα έχει τη σωστή θερμοκρασία, τα ρολά θα γίνονται εύκολα μόνα τους.Για λεία επιφάνεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μάρμαρο, ή το πίσω μέρος ενός ταψιού.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 Minutes
  1. λάδι
  2. σπάτουλα
  3. αλουμινόχαρτο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μπεν μαρί βάλτε τη σοκολάτα σας με λίγο λάδι και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει. Όσο πιο ψιλοκομμένη έχετε τη σοκολάτα, τόσο πιο γρήγορα θα λιώσει.

  2. 2

    Απλώστε τη λιωμένη σοκολάτα σε μια εντελώς λεία και σκληρή επιφάνεια. Φροντίστε να μην έχει μεγάλο πάχος. Περίπου μισό χιλιοστό. Βάλτε το στο ψυγείο να κρυώσει.

  3. 3

    Μετά από κάνα 10λεπτο βγάλτε το από το ψυγείο. Πάρτε μια σπάτουλα και με γωνία 45° περίπου πιέστε τη σοκολάτα προς τα μπροστά. Θα τυλιχτεί μόνη της σε ρολάκι.

  4. 4

    Μην πιάσετε τα ρολά με τα χέρια, γιατί θα λιώσουν. Βάλτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο στην κατάψυξη για λίγη ώρα ώστε να είναι κρύο και όταν φτιάχνετε τα ρολά σας, πάρτε τα με ένα καλαμάκι από σουβλάκι και ακουμπήστε τα εκεί.

  5. 5

    Τα ρολά σας είναι έτοιμα για να τα στολίσετε στην τούρτα σας. Αν δεν τα χρησιμοποιήσετε αμέσως, βάλτε τα στο ψυγείο ή και στην κατάψυξη.

Αντιδράσεις

Σχόλια (9)

pimento
pimento @cook_8464469
είχα λυσσάξει να βρώ πως κάνουνε τα καρούλια σοκολάτας,΄χίλια μπράβο sitronella,σου είμαι υπόχρεη.

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Καλαμάτα,
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα