Ρολό φουντουκιών με κρέμα
Εντυπωσιακό γλυκό ρολό με κόκκινα φρούτα.
Υλικά
-
100 γρ. φουντούκια ψημένα
-
5 αυγά χωρισμένα
-
185 γρ. ζάχαρη
-
1 κουταλάκι γλυκού άρωμα βανίλιας
-
1 κουταλιά σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
Για τη κρέμα
-
170 ml κρέμα γάλακτος
-
200 γρ. κόκκινα φρούτα ελαφρά λιωμένα (κεράσια, φράουλες, βατόμουρα, βύσσινα)
-
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
-
1 κουταλιά σούπας μπράντυ
-
Για το γαρνίρισμα
-
φράουλες ή βατόμουρα
-
μπούκλες σοκολάτας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
-
2
Αλείφετε με βούτυρο ένα ταψάκι (30 x 25 εκ). Σκεπάζετε τη βάση και τα πλαϊνά του με χαρτί ψησίματος, αλείφετε με λάδι και πασπαλίζετε με λίγη καστανή ζάχαρη.
-
3
Στο μεταξύ, ψιλοκόβετε τα φουντούκια σε μιξεράκι ή γουδί.
-
4
Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη να πήξουν και να αφρατέψουν.
-
5
Προσθέτετε στο μείγμα τη βανίλια και ανακατεύετε καλά.
-
6
Σε καθαρό στεγνό μπολ χτυπάτε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα.
-
7
Αδειάζετε τη μαρέγκα και το αλεύρι στο μείγμα των κρόκων σιγά-σιγά, προσθέτετε τα φουντούκια και ανακατεύετε καλά.
-
8
Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί και ισιώνετε την επιφάνεια.
-
9
Ψήνετε στον φούρνο για 15 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει και η σάρκα του να είναι σαν "σφουγγάρι".
-
10
Ξεφορμάρετε σε στεγνή καθαρή πετσέτα κουζίνας σκεπασμένη με διάφανη μεμβράνη πασπαλισμένη με ζάχαρη και αφήνετε να "σταθεί" για 1 λεπτό.
-
11
Τυλίγετε σε ρολό χρησιμοποιώντας την πετσέτα σαν οδηγό για να το διπλώσετε ίσια. Το αφήνετε για 5 λεπτά ή ώσπου να κρυώσει. Το ξερολάρετε και πετάτε το χαρτί του.
-
12
Ετοιμάζετε την κρέμαΧτυπάτε την κρέμα γάλακτος να πήξει, προσθέτετε τα φρούτα, τη ζάχαρη, το μπράντυ και ανακατεύετε ανάλαφρα (η κρέμα πρέπει να βγει δίχρωμη σαν γραμμές από μάρμαρο).
-
13
Αλείφετε την κρέμα πάνω στο κέικ, αφήνοντας ένα τελείωμα 1 1/2 εκ.. Διπλώνετε προσεκτικά σε ρολό και το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες.
-
14
Πριν το σερβίρετε διακοσμείτε με κρέμα γάλακτος, ολόκληρα φρούτα και μπούκλες σοκολάτας.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια