Ρολό κατσικάκι γεμιστό με ανθότυρο και χορταρικά
Υλικά
-
1 κατσικίσιο μπούτι 1,5 κιλό περίπου χωρίς κόκαλο
-
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-
1 φλιτζάνι κρασί λευκό
-
1 κύβο λαχανικών αραιωμένο σε 3 φλιτζάνια ζεστό νερό
-
1 1/2 κιλό πατάτες
-
Για τη γέμιση
-
2 πράσα ψιλοκομμένα
-
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο
-
1 ματσάκι ρόκα
-
250 γρ. ανθότυρο
-
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180º C.
-
2
Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με πάπρικα το ξεκοκκαλισμένο μπουτάκι. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά της γέμισης και τα καρυκεύουμε. Απλώνουμε το μείγμα πάνω στο κρέας και το τυλίγουμε σε ρολό με σπάγκο μαγειρικής.
-
3
Tο βάζουμε σε ταψί ή γάστρα και το περιχύνουμε με το κρασί, το λάδι και το ζωμό. Το βάζουμε στο φούρνο και το ψήνουμε για 1 ώρα.
-
4
Το βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες.
-
5
Ξαναβάζουμε το φαγητό στο φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα ακόμη.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια