Ρολό κιμά γεμιστό (polpettone)
Διαφορετικό ρολό κιμά. Για γέμιση αντί για αυγά έχει μορταδέλα και τυρί.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή την βρήκα σε αυτό το blog.
Υλικά
-
ρολό Για το
-
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
-
3/4 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
-
3/4 φλ. φρυγανιά τριμμένη
-
1 αυγό
-
1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
-
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
Αλάτι
-
Για τη γέμιση
-
100 γρ. μορταδέλα σε λεπτές φέτες
-
75 γρ. τυρί provolone ή cheddar σε λεπτές φέτες
-
Επίσης
-
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο στα δύο
-
2 φύλλα δάφνης
-
1/2 κ.γ. δεντρολίβανο
-
1/2 ποτήρι άσπρο κρασί
-
1/3 ποτήρι νερό
-
1/2 κύβο ζωμό κότας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπώλ βάζουμε τον κιμά, την τριμμένη παρμεζάνα, την τριμμένη φρυγανιά, το μοσχοκάρυδο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε και το αυγό κρατώντας λίγο απο το ασπράδι για αργότερα.
-
2
Ζυμώνουμε τον κιμά μας μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά.
-
3
Χωρίζουμε το μίγμα του κιμά στα δύο.
-
4
Παίρνουμε μία λαδόκολλα και τοποθετούμε το ένα κομμάτι του κιμα και το πλαταίνουμε με τα χέρια μας μέχρι να φτιάξουμε ενα παραλληλόγραμμο 3 χιλ παχύ.
-
5
Γεμίζουμε το ανοιγμένο κομμάτι κιμά με τις φέτες μορταδέλας και τις φέτες τυριού αφήνοντας ενα μικρό κενο γύρω γύρω.
-
6
Με τη βοήθεια της λαδόκολλας διπλώνουμε σφιχτά τον κιμά μας σε ρολό.
-
7
Κάνουμε το ίδιο και για το δεύτερο ρολό.
-
8
Χτυπάμε λίγο το ασπράδι που έχουμε κρατήσει και αλείφουμε με αυτό τα ρολά μας.
-
9
Σε ένα δίσκο απλώνουμε τριμμένη φρυγανιά και περνάμε τα ρολά μας απο εκεί ώστε να καλυφθούν με φρυγανιά. Αφήνουμε στην άκρη.
-
10
Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί αρκετά. Οταν είναι έτοιμο, βάζουμε τα ρολά μας και τα τηγανίζουμε γυρίζοντας συχνά ώστε να θωρακιστεί ο κιμάς απο όλες τις πλευρές. Οταν πάρουν χρώμα, τα βγάζουμε και τα κρατάμε στην άκρη ζεστά.
-
11
Στο ίδιο λάδι βάζουμε τα φύλλα δάφνης, το δεντρολίβανο και το κρεμμύδι που το έχουμε κόψει στα δύο. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να «τσιγαριστούν» για 2 λεπτά.
-
12
Κατόπιν βάζουμε στο τηγάνι και τα ρολά μας. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το νερό και τον κύβο.
-
13
Σκεπάζουμε και σε σιγανή φωτιά αφήνουμε να μαγειρευτούν τα ρολά μας.
-
14
Οταν τα κρεμμύδια είναι πολύ μαλακά το φαγητό μας είναι έτοιμο. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι.
-
15
Σερβίρουμε κόβοντας το ρολό σε ροδέλες.
Σχόλια (9)