Ρολό κιμά γεμιστό
Υλικά
-
1/2 kg κιμάς μοσχαρίσιος
-
1/2 kg κιμάς χοιρινός
-
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
-
2 σκ. σκόρδο στην πρέσα
-
1 κτ. σπ. μουστάρδα
-
2 κτ. σπ. μαγιονέζα (το κάνει πιο μαλακό)!
-
αλάτι - πιπέρι
-
ελαιόλαδο
-
2 χούφτες σπανάκι (ζεματισμένο)
-
ροδέλες ντομάτας
-
ροδέλες κόκκινης πιπεριάς
-
μπέικον (προαιρετικά) για επικάλυψη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αναμειγνύουμε σε μπολ τους κιμάδες με το κρεμμύδι, το σκόρδο, την μουστάρδα και την μαγιονέζα.
-
2
Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε και 1 φλιτζανάκι του καφέ (περίπου) ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και ανοίγουμε στον πάγκο της κουζίνας σε παχύ "φύλλο". Στο κέντρο προσθέτουμε το σπανάκι. Από πάνω τοποθετούμε τις φέτες του τυριού, τις ντομάτες και τις πιπεριές.
-
3
Σκεπάζουμε προσεκτικά την γέμιση με τα πλαινά του κιμά (να μην μας ανοίξει) και μεταφέρουμε σε ταψί. Δεν προσθέτουμε νερό ή κάτι άλλο!!!! Θα βγάλει το ρολό τα δικά του υγρά. Αν θέλουμε καλύπτουμε το ρολό με μπέικον (εγώ θέλω ΠΑΝΤΑ) για extra γεύση.
-
4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι να ροδίσει. Σερβίρουμε με μακαρόνια, ρυζάκι, πατάτες τηγανητές ή όοοοο,τττιιιιιι άλλο τραβάει η όρεξή μας.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)