Ρολό κιμά κοκκινιστό
Μια εξαιρετική, πεντανόστιμη και λίγο διαφορετική εκδοχή του γνωστού ρολού κιμά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή αυτή την είχα πάρει πέρυσι από την εκπομπή της Νταϊάν Κόχυλα.Αν δεν θέλετε να πάρει πολύ χρώμα, και για να μην το περυχύνετε συνέχεια με τα ζουμιά, μπορείτε να το καλύψετε με αλουμινόχαρτο και το ανοίξετε στο τέλος μόνο και γίνεται και έτσι τέλειο!
Υλικά
-
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά ή (300 γρ. μοσχάρι και 200 γρ. χοιρινό)
-
1 μεγάλο λιωμένο κρεμμύδι
-
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
-
2-3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
-
3 κ.γ. ξερή ρίγανη
-
1 αυγό
-
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
-
100 γρ. ψωμί μουλιασμένο και στιμμένο (2-3 φέτες)
-
2 σφιχτά βρασμένα αυγά καθαρισμένα
-
1 κρεμμύδι κομμένο στη μέση και σε λεπτές φέτες
-
1 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 1/2 φλ. ντομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μεγάλο μπώλ αναμειγνύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, 2 κουταλάκια ρίγανη, το ωμό αυγό, το ψωμί, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε καλά.
-
2
Πλάθουμε σε ένα μεγάλο ή δύο μικρά ρολά, βάζοντας από ένα σφιχτά βρασμένο αυγό στο κέντρο του καθενός και βάζουμε σε ταψί.
-
3
Σε ένα μπώλ, αναμειγνύουμε, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το υπόλοιπο κρασί, το υπόλοιπο κουταλάκι ρίγανη και την ντομάτα. Ρίχνουμε το μείγμα από πάνω και τριγύρω από το ρολό στο σκεύος.
-
4
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC και ψήνουμε για 1 με 1 1/2 ώρα, μέχρι το ρολό να ψηθεί καλά και να είναι τρυφερό αλλά να μην στεγνώσει. Αλείφουμε με τα ζουμιά κάθε 10-15 λεπτά κατά το ψήσιμο και προσθέτουμε νερό, εάν χρειαστεί και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να είναι το ρολό τρυφερό.
-
5
Εγώ βάζω και πατατούλες μέσα από την αρχή ή τις τηγανίζω αφού τις έχω χοντροκόψει και τις βάζω το τελευταίο τέταρτο στο ταψί για να απορροφήσουν λίγο σαλτσούλα. Καλή επιτυχία!
Σχόλια