Ρολό Κιμά (μοναδικό)
Λίγα μυστικά ακόμα
Το κρεμμύδι όταν το βάλετε στο multi για να το ψιλοκόψετε να βάλετε μέσα και λίγο νερό. Κι αυτό γιατί έτσι ο κιμάς γίνεται πιο αφράτος. Επίσης αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε 1 ντομάτα τριμμένη.(εγώ συνήθως βάζω).
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σε μια λεκάνη τον κιμά, προσθέτουμε το αυγό, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα κυβάκια κόρδου, δυόσμο, ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
-
2
Ζυμώνουμε αρκετά καλά τον κιμά και τον βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
-
3
Βράζουμε τα αυγά να γίνουν σφιχτά.
-
4
Στη συνέχεια βάζουμε τον κιμά στο ταψί, κάνουμε λακουβίτσες για να μπουν τα αυγά και κλείνουμε με τον κιμά.
-
5
Αναποδογυρίζουμε με προσοχή τον κιμά ώστε να μην ανοίξει στο ταψί.
-
6
Σε μία λεκάνη βάζουμε τις πατάτες αφού τις έχουμε κόψει πρώτα ως κυδωνάτες τις αλατοπιπερόνουμε, ρίχνουμε τη ντομάτα και τη ρίγανη.
-
7
Τις βάζουμε στο ταψί με το ρολό, ρίχνουμε λάδι και λίγο νερό και το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες.
-
8
Κάθε 5 λεπτά ρίχνουμε λίγο από το ζουμί πάνω στο ρολό για να μην ξεραθεί.
-
9
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους180 βαθμούς.
Σχόλια (38)