Amanda
Amanda @AmandasCooking
,

"Ποιός τρελαίνεται για μπέικον;" "Εγώ-εγώ!" θα απαντήσετε αρκετοί από εσάς! Λοιπόν! Να μια εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή που θα σας καλύψει απόλυτα, είτε ως ορεκτικό, είτε ως κυρίως πιάτο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μυστικό; Το μπέικον κρατά το ρολό ζουμερό οπότε, έχετε έναν υπέροχο συνδυασμό τραγανής και μαλακιάς αίσθησης! Δεν χρειάζεται αυγό ή ψωμί - φρυγανιά για να δέσει το μείγμα της ζύμης του κιμά, ακριβώς επειδή το μπέικον το συγκρατεί όπως πρέπει! Επίσης, κατά τη γνώμη μου, δεν χρειάζεται κάποιου είδους γέμιση μέσα - εγώ τουλάχιστον δεν βάζω - ακριβώς επειδή τα υγρά του μπέικον που ψήνεται δίνουν μια αρκετά πικάντικη νότα. Αν το σερβίρετε ως κύριο πιάτο, προτείνω πουρέ, ρύζι (σκέτο ή με λαχανικά), πατάτες τηγανητές με τριμμένο τυράκι από πάνω ή ακόμα και κάποια πράσινη σαλάτα ως γαρνιτούρες! Αν θέλετε, δοκιμάστε το! Καλή σας επιτυχία!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

53 Minutes
4-5 άτομα
  1. Για το ρολό κιμά
  2. 300 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  3. 300 γρ. χοιρινός κιμάς
  4. 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  5. 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες (ανάλογα το γούστο σας)
  6. 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  7. 2 κουταλάκια του γλυκού barbecue sauce (αν δεν σας αρέσει, βάλτε κέτσαπ)
  8. 1 χούφτα ψιλοκομμένος μαϊντανός (μπορείτε να βάλετε και αποξηραμένο)
  9. Αλάτι
  10. Πιπέρι
  11. Για την επικάλυψη
  12. 14 πλατιές φέτες μπέικον (ή 18 λεπτές)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Παίρνετε ένα μακρόστενο μεσαίου μεγέθους ταψί, - κατά προτίμηση αντικολλητικό - και το λαδώνετε ελαφρά.

  2. 2

    Ξεκινάτε να στρώνετε κάθετα επάνω του τις φέτες του μπέικον με τον εξής τρόποτη μία απένταντι απ' την άλλη, φροντίζοντας η μία φέτα του μπέικον να 'καβαλάει' την άλλη, και οι πως οι εξωτερικές πλευρές του μπέικον σχεδόν κρέμονται έξω απ' το ταψί. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει το μπέικον και βεβαιώνεστε πως δεν αφήνετε καθόλου κενά ανάμεσα.

  3. 3

    Σε ένα μεγάλο μπωλ ή λεκάνη, ρίχνετε τα υλικά για το ρολό κιμά αναμιγνύοντας και ζυμώνοντας καλά, μέχρι να έχετε ένα λείο και συμπαγές μείγμα. Του δίνετε μακρόστενο σχήμα και το τοποθετείτε στη μέση του ταψιού (εκεί που έχετε κάνει τις ενώσεις των στρώσεων του μπέικον.)

  4. 4

    Κλείνετε σφιχτά τις άκρες του μπέικον που κρέμονται έξω απ' το ταψί πάνω στο ρολό, φροντίζοντας να τις πιέζετε καλά μεταξύ τους. Μ' αυτόν τον τρόπο, δεν κινδυνεύετε να σας "ανοίξει" στο ψήσιμο.

  5. 5

    Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά. Μετά, βάζετε το ρολό μέσα στο φούρνο και ψήνετε στην ίδια θερμοκρασία για 40-45 λεπτά, ώστε να ψηθεί σωστά το ρολό και το μπέικον. Αν θέλετε πιο τραγανή κρούστα, μπορείτε στο τέλος του ψησίματος να βάλετε γκριλ για 1 με 2 λεπτά (ανάλογα το γούστο σας).

  6. 6

    Μόλις ψηθεί, το βγάζετε απ' το φούρνο, το αφήνετε να "σταθεί" για 10 λεπτά και μετά, το σερβίρετε σε φέτες.

Αντιδράσεις

Σχόλια (15)

TSOFAGR
TSOFAGR @TsofaGR
Επειδή τα κάνω και εγώ τα τυλιχτά σου δίνω όλα τα πηρουνάκια.Γινονται τέλια και στα κάρβουνα :)

Από

Amanda
Amanda @AmandasCooking
στις
,