Ρολό κοτόπουλο στη γάστρα με σάλτσα
Λίγα μυστικά ακόμα
Το ρολό που παίρνω έχει πάπρικα από πάνω, αν το δικό σας δεν έχει προσθέστε την εσείς.Αν το ζουμί έχει πολλά λάδια αραιώστε το με νερό γιατί αλλιώς όσο κρυώνει θα πήζει και θα γίνει βούτυρο, γι'αυτό το λόγο άλλωστε δεν προσθέτω λάδι καθόλου επιπλέον στο φαί. Αν ελέγξετε το ρολό κατά τη διάρκεια του ψησίματος και έχει λίγο νερό προσθέστε κι άλλο γιατί δε θα μείνει για να φτιάξετε τη σάλτσα.Όταν το ξεσκεπάσετε το ρολό αναποδογυρίστε το για λίγο να ξεροψηθεί και από κάτω και μετά γυρίστε το πάλι από την κανονική πλευρά.
#ελαφρύ
Υλικά
-
1 ρολό κοτόπουλο
-
1 κρεμμύδι
-
1 καρότο
-
1 κύβο λαχανικών
-
4 ποτήρια νερό
-
χυμό λεμονιού όσο θέλετε
-
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τοποθετείτε το ρολό στη γάστρα.
-
2
Καθαρίζετε το κρεμμύδι και το καρότο και τα βάζετε ολόκληρα δεξιά και αριστερά από το ρολό.
-
3
Τρίβετε τον κύβο στον τρίφτη να σκορπιστεί παντού και πάνω στο ρολό.
-
4
Τέλος προσθέτετε και το νερό.
-
5
Κλείνετε τη γάστρα και ψήνετε στους 180 βαθμούς και αέρα για μιάμιση ώρα.
-
6
Ξεσκεπάζετε και αφήνετε για να ξεροψηθεί η πέτσα.
-
7
Έπειτα σε ένα κατσαρολάκι χύνετε το ζουμί από το ρολό.
-
8
Προσθέτετε το λεμόνι και μετά το κορν φλάουρ το οποίο έχετε διαλύσει μέσα σε λίγο νερό.
-
9
Ανακατεύετε με το σύρμα σε δυνατή φωτιά μέχρι να πήξει αλλά όχι να πήξει πολύ ίσα να γίνει μια δεμένη σαλτσούλα.
-
10
Αν χρειαστεί προσθέστε άλλη μια κουταλιά κορν φλάουρ.
Σχόλια (2)